Advertisement

Näin paljon Alexis Sanchezin pelaaminen ja pelisuoritukset ovat maksaneet Manchester Unitedille – tilastot karua luettavaa

Kuva: TT, Shaun Conway

Manchester Unitediin tammikuussa 2018 siirtyneen Alexis Sanchezin aika manchesterilaisseurassa on ollut haastava. Puolentoista kauden aikana chileläishyökkääjä on pelannut United-paidassa 45 ottelua, joissa hän on tehnyt vain viisi maalia.

Manchester United maksaa Sanchezille tiettävästi noin 500 000 punnan viikkopalkkaa, joten chileläispelaajaa voidaan pitää hintalaatu-suhteeltaan yhtenä manchesterilaisseuran kaikkien aikojen floppihankintana.

30-vuotias Sanchez pelannee tämän kauden lainalla italialaisseura Interin riveissä, joka tuo hieman helpotusta Unitedille – nyt seuran pitää maksaa chileläisen palkasta vain puolet. Toki tämäkin on melko paljon, kun miettii, että manchesterilaisseura maksaa sitä käytännössä tyhjästä.

Jos suhteutetaan Sanchezin puolentoista vuoden aikana saamia tienestejä hänen eri pelisuorituksiin, on tilastot karuja. Yksi maali on maksanut 11 miljoonaa puntaa, maalisyöttö 6,1 miljoonaa puntaa ja laukaus maalia kohti 2,5 miljoonaa puntaa. Laskettavaa riittäisi paljon, mutta alta näet tärkeimmät tilastot.

Näin paljon Alexis Sanchezin pelaaminen ja pelisuoritukset ovat maksaneet Manchester Unitedille:

11 miljoonaa puntaa per maali

6,1 miljoonaa puntaa per maalisyöttö

2,5 miljoonaa puntaa per laukaus maalia kohti

1,7 miljoonaa puntaa per avauskokoonpanon paikka

1,2 miljoonaa puntaa per ottelu

764 000 puntaa per luotu maalipaikka

19 800 puntaa per pelattu peliminuutti