Advertisement

Näin Suomen EM-kisapaikka varmistuu tänään, vaikka Liechtenstein ei kaatuisikaan

Kuva: TT, Heikki Saukkomaa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueella, eli Huuhkajilla on tänään edessään historian tärkein ottelu, jossa vastaan asettuu Telia 5G -areenalla Liechtenstein. Ja kuten kaikki varmasti tietävät, voitto tarkoittaisi sitä, että Suomi pelaisi ensi kesän EM-kisoissa! Kyseessä olisi historian ensimmäinen kerta, kun Suomen miesten maajoukkue nähtäisiin jalkapallon arvokisoissa.

Suomi on illan otteluun jättimäinen suosikki. Huuhkajat voittaa ottelun noin 95% todennäköisyydellä. Mutta pallo on pyöreä, mitä tahansa voi tapahtua.

Jos kävisi niinkin hassusti, että Huuhkajat ei ottelua voittaisi, saatetaan silti toreilla nähdä tänään iloisia suomalaisia juhlimassa arvokisapaikkaa.

Mikäli Suomi ja Liechtenstein päätyvät pistejakoon, joudutaan jännittämään Bosnia-Hertsegovina-Italia -ottelun tulosta. Mikäli Italia voittaa ottelun tai peli päättyy tasan, varmistuu Suomen kisapaikka.

Mikäli Suomi häviää Liechtensteinille, joudutaan jännittämään myös Armenia-Kreikka -ottelun tulosta. Mikäli Armenia ei voita Kreikkaa ja Bosnia-Hertsegovina ei voita Italiaa, on kisapaikka plakkarissa.

Näin Suomi varmistaa EM-kisapaikkansa tänään:

  1. Suomi voittaa Liechtensteinin.
  2. Suomi pelaa Liechtenstein kanssa tasan ja Bosnia-Hertsegovina ei voita Italiaa.
  3. Suomi häviää Liechtensteinille, mutta Armenia ei voita Kreikkaa eikä Bosnia-Hertsegovina Italiaa.

50€ ilmainen liveveto EM-kisojen avaukseen!