Advertisement

Näkökulma: Aaron Ramsey! Tyylikäs seuralegenda!

Aaron Ramsey! Mitä voi miehestä sanoa tuntematta häntä henkilökohtaisesti? Pelaajasta paistaa ehdottomasti ammattimaisuus. Loukkaantumiset ovat sävyttäneet pelaajan uraa Arsenalissa, mutta logolle hän on antanut aina kaikkensa. Ramsey saapui Arsenaliin 17-vuotiaana Walesin pääkaupungin ylpeydestä Cardiff Citystä. Nuoresta iästään huolimatta walesilainen sai nopeasti mahdollisuutensa seuran edustusmiehistössä ja on ollut osa ryhmää siitä lähtien paria lainakomennusta lukuun ottamatta

Eilen Ramsey jätti jäähyväiset kotiyleisölle Emiratesilla Brightonia vastaan palatun 1-1 tasapelin jälkeen. Kokoonpanossa hän ei itse ollut, sillä kausi päättyi ennen aikojaan loukkaantumiseen Eurooppa-liigan ottelussa Napolia vastaan. Ura jatkuu ensi kaudella Italiassa Juventuksen paidassa ja Cristiano Ronaldon seurakaverina. Ramsey siirtyy Juventukseen heinäkuussa vapaalla siirrolla, sillä Arsenal ei halunnut solmia pelaajan kanssa jatkosopimusta.

Kaiken piti olla jatkoa varten jo valmiina ja osapuolten uskottiin molempien olleen tyytyväinen sopimukseen, mutta Arsenal veti tarjouksen yllättäen pöydältä. Syitä tapahtumalle voidaan vain spekuloida. Varmaa on se, että pelaajalle olisi ehdottomasti ollut käyttöä myös tulevaisuudessa.


Jossain määrin voisi sanoa, että Ramsey pakotettiin lähtemään seurasta, vaikka pelaaja olisi halunnut jatkaa uraansa edelleen Pohjois-Lontoossa. Ramsey hoiti sopimuksensa loppuun todellisen ammattilaisen elkein ja muutenkin kaikin puolin tyylikkäästi. Kentälle päästyään walesilainen on antanut aina kaikkensa Arsenalin eteen. Missään vaiheessa pelaajasta ei ole saanut sellaista käsitystä, että ura on jatkumassa toisaalla.

Kuva: TT, Kirsty Wigglesworth

Ramsey on hyvin tyylikäs seuralegenda ja tällä hetkellä viimeisiä mohikaaneja seurassa. Nykyjoukkueessa ei ole juurikaan pelaajia, joita voisi laskea legendojen joukkoon. Laurent Koscielny on varmasti yksi tällainen, tai ainakin hyvin lähellä. Joku voi myös nähdä Mesut Özilin legendana, mutta siihen vaihtoehdot sitten jäävät. Ramseyn legendan statusta nostaa se, että mies on kahdesti iskenyt FA Cupin finaalin ratkaisuosuman joukkueelleen.

Juventus on hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto Rameylle ja seura, jossa hän saa vihdoin mahdollisuuden voittaa mestaruuksia. Juventus on jo useamman vuoden ollut Serie A:n ehdotonta eliittiä ja myös Mestarien liigassa säännöllisesti jatkossa taistelemassa kisan voitosta. Voittoon se ei ole vielä yltänyt, mutta Ronaldon pelatessa joukkueessa kaikki on aina mahdollista.

Itse kuulun siihen ryhmään, joka ei voi ymmärtää seuran ratkaisua päästää walesilainen lähtemään ja vieläpä täysin ilmaiseksi. Jo tilastot tältä kaudelta kertovat karua kieltä siitä, kuinka tärkeästä pelaajista on kyse. Hän on ollut todellisen taistelun ilmentymä. Hän pelasi urallaan 371 ottelussa Arsenalin paidassa ja teki näissä 65 maalia. Näistä kuusi on syntynyt tämän kauden kamppailusta. Myös maaliin johtaneita syöttöjä hän on antanut urallaan 65 kappaletta Arsenalissa. Kuluvalla kaudella, kuten niin monesti aiemminkin Arsenal on voittanut huomattavasti suuremmalla prosentilla pelejä Ramseyn ollessa avauksessa, kuin ilman häntä. Se kertoo pelaajan tärkeydestä paljon.

Hienoa oli katsoa pelaajan otteita seurassa. Nyt hän pääsee hurmaamaan perään antamattomilla otteillaan torinolaiset. Kiitos ja näkemiin!

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom