Advertisement

Näkökulma: Arsenal-kannattajat tekivät seuralle ison palveluksen

Kuva: TT, David Klein

Arsenalin keskikenttäpelaaja Granit Xhaka nähtiin edellisen kerran pelikentillä lokakuun 27. päivä valioliigaottelussa Crystal Palacea vastaan. Tuolloin Arsenalin manageri Unai Emery otti kapteeninsa vaihtoon 60. peliminuutilla – kotiyleisö buuasi ja vihelsi sveitsiläiselle. Xhaka ei tätä sulattanut. Sveitsiläinen nosti kätensä korvalleen, riisui pelipaitansa ja marssi suoraan pukukoppiin.

Käytös oli pöyristyttävää, etenkin pelaajalta, joka kantaa kapteeninnauhaa käsivarressaan. Hänet oltiin valittu vain kuukausi aiemmin seuran vakituiseksi kapteeniksi – enkä todellakaan ymmärrä miksi. Ei siis ihme, että Emery hyllytti Xhakan, jota ei olla tuon kyseisen ottelun jälkeen Arsenalin kokoonpanossa nähty.

Tällä viikolla Arsenal tiedotti, että Xhaka menettää kapteeninnauhansa. Brittimediassa kiertää tällä hetkellä huhu siitä, että Emery olisi pyytänyt Xhakaa pyytämään anteeksi seuran kannattajilta, mutta sveitsiläispelaaja ei ole pyyntöön suostunut. Xhakan ja Emeryn välit ovat tästä johtuen nyt tulehtuneet.

Timesin mukaan Xhaka on aikeissa jättää siirtopyynnön tammikuussa, ellei hän saa säännöllisesti peliaikaa. Se olisi lottovoitto Arsenalille.

Kesällä 2016 Arsenaliin siirtynyt Xhaka ei ole pelaaja, joka pystyisi nostamaan pohjoislontoolaiset takaisin huipulle. Xhaka ei ole maailmanluokan pelaaja, ei edes hyvä. Keskinkertainen kuvaa sveitsiläistä parhaiten. On jopa yllättävää, kuinka paljon hän on saanut peliaikaa Tykkimiehissä.

Arsenal-kannattajat tekivät buuauksillaan ja vihellyksillään seuralle ison palveluksen, mikäli Xhaka seurasta lähtee.