Advertisement

Näkökulma: Barcelona ei sittenkään ollut huonoin arpa Manchester Unitedille

Mestarien liigan puolivälieräparit arvottiin perjantaina Sveitsin Nyonissa. Ottelupareista eniten keskustelua herätti Manchester Unitedin ja Barcelonan kohtaaminen.

Nopeasti ajateltuna arpaonni oli manchesterilaisseuralle se kaikkein huonoin. Hieman syvällisemmin asiaa pohdittuani se ei sitä kuitenkaan ole.

Fakta on jokatapauksessa se, että Barcelona lähtee ottelupariin selvänä ennakkosuosikkina. Kaikki paineet ovat Barcelonalla ja Manchester United pääsee haastamaan espanjalaisjätin paineettomasti. Asetelma sopii Unitedille mainiosti, ja se on käytännössä sama, mitä se oli PSG:tä vastaan.

Jos vastaan olisi arvottu Ajax, Porto tai Tottenham, olisi United lähtenyt ottelupareihin lievänä ennakkosuosikkina. Ole Gunnar Solskjaerin alaisuudessa United on lähtenyt kahteen isoon peliin ennakkosuosikkina, ja on hävinnyt molemmat – neljännesvälierien avausosan PSG:lle ja viime viikonloppuna Valioliigassa Arsenalille. Joukkueen ollessa altavastaaja, on se voittanut isoissa otteluissa Tottenhamin, Arsenalin, Chelsean sekä PSG:n – ja kaikki nämä vielä vieraskentällä.

Tästä voidaan vetää johtopäätös, että United on parhaimmillaan, kun ennakkosuosikin viitta on vastustajan harteilla. Tämä taas johtunee siitä, että Unitedin kokoonpano on keski-iältään todella nuori.

Muita mahdollisia vastustajia olisivat olleet Liverpool, Juventus sekä Manchester City. Myös näitä vastaan United olisi ollut selkeä altavastaaja, vaikka alkulohkossa Juventus kaatuikin vieraskentällä. Itseasiassa jos alkulohkon ottelut Juventusta vastaan laskettaisiin yhteen, olisi manchesterilaisjoukkue marssinut jatkoon vierasmaalisäännön perusteella. Pidän henkilökohtaisesti kuitenkin tämän kolmikon joukkueita haastavimpina Solskjaerin miehistölle, kuin mitä Barcelona on, koska sekä Juventuksella, Liverpoolilla että Cityllä on laadukkaampi puolustus. Solskjaerin pelisysteemi isoja vastaan on painottunut pääasiassa nopeisiin vastahyökkäyksiin, joka voi olla myrkkyä Barcelonan hieman epävarmalle ja hitaalle puolustukselle.

Barcelona on todella vaikea vastus, mutta ei kuitenkaan pahin mahdollinen. Manchester Unitedilla on mahdollisuus jysäyttää jo kevään toinen europommi.