Advertisement

Näkökulma: Italia-tappiosta viis, Suomen EM-kisapaikka on nyt enemmän kuin lähellä!

Kuva: TT

Suomen jalkapallomaajoukkue eli Huuhkajat kärsi sunnuntai-iltana Ratinassa tappion Italialle maalein 2-1.

Italia hallitsi peliä mielin määrin, mutta Huuhkaja-ryhmä roikkui pisteessä kiinni aina 79. peliminuutille asti, kunnes Jorginho viimeisteli rangaistuspotkusta Italian voittomaalin. Rankkarituomio oli todella kyseenalainen, mutta pitkässä juoksussa nämäkin menevät tasan. Se ajatus ei kuitenkaan eilen illalla lohduttanut, sillä piste olisi ollut tärkeä kisapaikkaa ajatellen.

Yön yli nukuttua asia ei enää harmittanut, sillä tappiosta huolimatta Huuhkajien historiallinen kisapaikka on sunnuntain ottelukierroksen jälkeen entistä lähempänä, koska lohkon muista otteluista kantautui suomalaisittain hyviä uutisia. Armenia onnistui yllättämään kotikentällään Bosnia ja Hertsegovinan maalein 4-2, ja Kreikka pelasi nolon 1-1 -tasapelin kotikentällään Liechtensteinia vastaan.

J-lohkoa on pelaamatta vielä neljä ottelukierrosta. Huuhkajat on lohkon kakkosena 12 keräämällään pisteellään. Pahimmat uhkaajat ovat Armenia (9 pistettä) sekä Bosnia ja Hertsegovina (7 pistettä). Huuhkajat kohtaa karsinnoissa vielä kertaalleen edellä mainitut maat sekä Kreikan ja Liechtensteinin.

Mennään sitten siihen, miksi se kisapaikka on aivan älyttömän lähellä.

Mikäli Huuhkajat voittaa kotikentällään Armenian sekä Liechtensteinin ja pelaa tasapelin joko Bosnia ja Hertsegovinaa tai Kreikkaa vastaan, on Suomi kisoissa. Kaksi edellä mainittua voittoa riittää myös jo itsessään, kunhan Bosnia ja Hertsegovina ei voita kaikkia jäljellä olevia otteluitaan.

Myös hieman huonommilla tuloksilla unelmasta tulee totta. Kotivoitto Liechtensteinia vastaan ja tasurit Armeniaa sekä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan tuovat kisapaikan, mikäli Italia tai jokin muu maa niistää pisteenkin Armenialta.

Skenaarioita on monia, ja jopa neljä pistettä neljästä jäljellä olevasta ottelusta saattaa riittää kisapaikkaan, mutta tässä oli muutama esimerkki.

Huuhkajien EM-karsintaottelut jatkuvat lokakuussa vierasottelulla Bosnia ja Hertsegovinaa sekä kotiottelulla Armeniaa vastaan. Voitot näistä otteluista ja kisapaikkaa päästään juhlimaan jo Turun Veritas Stadionilla lokakuun 15. päivä!

Rohkeimmat voivat käydä lyömässä vetoa Huuhkajien Euroopan mestaruudesta jo nyt. Betsson tarjoaa Suomelle kesän 2020 EM-kisojen voitosta kerrointa 251. Kohteen pääset pelaamaan TÄSTÄ.