Advertisement
" "

Näkökulma: Jos Liverpool voittaa Cityn, juhlii se valioliigamestaruutta

Liverpool on Suomessa kannatetuin joukkue Englannin jalkapalloviheriöiltä. Suurimmat syyt tähän ovat Sami Hyypiä (1999-2009), Jari Litmanen (2001-2002) sekä seuran menestys 70 ja 80-luvulla.

Kannatus on kulkenut suvuissa isältä pojalle, eikä edes verivihollisen Manchester Unitedin menestysvuodet ole kääntäneet suurinta suosiota Manchesterin suuntaan.

Menestys on viime vuosikymmenien ajan karttanut merseysidelaisjoukkuetta, mutta nyt näyttää paremmalta. Lokakuussa 2015 seuran peräsimeen palkattu Jurgen Klopp on tehnyt seurassa loistavaa työtä, ja tällä kaudella on hyvinkin mahdollista, että Liverpoolin pitkä korpivaellus – etenkin Englannin Valioliigassa – tulee päätökseen.

Jo viime kaudella Kloppin miehistö eteni Mestarien liigassa aina finaaliin saakka, mutta tuolloin Real Madrid oli vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen vahvempi maalein 3-1.

Liverpoolille Mestarien liigan voittoakin tärkeämpi asia olisi kuitenkin napata valioliigamestaruus. Seura ei ole Valioliigan historian aikana voittanut mestaruutta vielä kertaakaan. Valioliigaa edeltäneen Englannin Liigan se on voittanut peräti 18 kertaa, mutta viimeisimmästä on kulunut jo lähes 30 vuotta (1989-1990).

Manchester Cityn ja Liverpoolin torstaisessa valioliigakamppailussa pelataankin todella suurista asioista. Joukkueiden välinen piste-ero ennen ottelua on seitsemän, joten Liverpoolilla on voitolla mahdollisuus kasvattaa ero jo kymmeneen pisteeseen. Kymmenen pistettä tarkottaisi jo sitä, että Liverpoolin olisi menetettävä pisteitä vähintään neljässä ottelussa, joista vähintään kaksi sen tulisi hävitä.

Tähän mennessä Liverpool on 20 ottelun aikana menettänyt pisteitä vain kolmessa ottelussa, eikä se ole hävinnyt vielä kertaakaan. City-ottelun jälkeen joukkueella on pelejäkin jäljellä enää 17.

Liverpool on myös torstain ottelun jälkeen pelannut jo kahdesti Cityä ja Arsenalia vastaan, joten TOP-6 joukkueista vastassa on enää Tottenham, Chelsea ja Manchester United. Näiden otteluiden ulkopuolelta ennakkoon potentiaalisimman pistemenetyksen se voisi kokea kauden toisessa Merseysiden derbyssä Goodison Parkilla.

Vaikka se häviäisi kaikki yllämainitut ottelut – mikä on hyvin epätodennäköistä – täytyisi Manchester Cityn pelata koko loppukausi ilman pistemenetyksiä, joka on vieläkin epätodennäköisempää. Toki pistemenetyksiä voi tulla yllättäen vaikka sarjan häntäpään joukkueille, mutta Liverpoolin peli on tällä hetkellä niin hyvin uomissaan, että on vaikea uskoa, että näin kävisi – ainakaan kovin montaa kertaa.

Mestaruustaistossa näennäisesti mukana on vielä myös Tottenham, mutta mestaruus tullaan ratkaisemaan Liverpoolin ja Cityn välillä.

Mikäli Liverpool voittaa torstaina Cityn, on mestaruus sinettiä vaille valmis – ainoastaan kapteenin liukastuminen voisi sen enää vesittää.