Advertisement

Näkökulma: Liverpool on vihdoin mestariainesta, mutta riittääkö sekään?

Ensimmäistä kertaa sitten kauden 2013-14 Valioliigan mestaruustaistossa riittää jännittettävää aina viimeisille kierroksille asti. Liverpool johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Manchester Cityyn, kun Poolilla otteluita on pelaamatta neljä, Cityllä viisi. Juuri nämä kaksi joukkuetta ratkaisivat mestaruuden myös kaudella 2013-14, jolloin City oli lopulta mestari kahden pisteen marginaalilla.

Kyseisen kauden muistavat kaikki.

Liverpool oli jo marssimassa mestaruuteen, mutta Steven Gerrardin liukastuminen Anfieldilla ja kolmen maalin johtoaseman sulaminen Selhurst Parkilla vesittivät lopulta merseysidelaisjoukkueen mestaruusjuhlat. Pool-kannattajien pitkä odotus Englannin pääsarjan mestaruudesta ei päättynyt, eikä se ole päättynyt vielä tähänkään päivään mennessä.

Mutta nyt, viisi vuotta myöhemmin, mestaruuteen on jälleen mahdollisuus. Kenties jopa parempi kuin viisi vuotta sitten.

Liverpoolin joukkue on huomattavasti laadukkaampi ja tasapainoisempi kuin 13-14 kaudella. Myös henkisesti joukkue on aivan eri levelillä.

Liverpool on voittanut viisi viimeisintä valioliigaotteluaan, mutta tapa, jolla voitot ovat tulleet, ovat osoittaneet joukkueen henkisen vahvuuden. Burnleya ja Southamptonia vastaan Pool joutui tappioasemaan, mutta käänsi ottelut voitoiksi. Fulhamia ja Tottenhamia vastaan tasurit onnistuttiin kääntämään voitoiksi viimeisen kympin aikana. Eilisessä Chelsea-ottelussa oli kenties se suurin uhka menettää loppukauden aikana pisteitä, mutta myös tämän ottelun Pool vei nimiinsä näytöstyyliin lukemin 2-0.

Liverpoolin loppuohjelma on helppo. Viimeisessä neljässä ottelussa se kohtaa Cardiffin, Huddersfieldin, Newcastlen sekä Wolvesin. Joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla 18,20,15 ja 8. Ennakkoon näistä joukkueista vaikein vastus on Wolves, mutta tuokin ottelu pelataan Anfieldilla, jossa Liverpool on kuluvan kauden aikana kerännyt 47 pistettä 51 mahdollisesta – 15 voittoa, 2 tasapeliä.

Liverpoolin peli on tällä hetkellä todella hyvin uomissaan, eikä mestaruuspaineista ole tietoakaan. Jäljellä olevista neljästä ottelusta voidaankin odottaa pelkkiä voittoja. Ja koska vastustajat eivät ole sieltä pahimmasta päästä, ei joukkueen tarvitse välttämättä venyä edes parhaimpaansa voittaakseen kaikki ottelut.

Liverpoolin suoritustaso on sitä, mitä mestarilta ollaan yleensä totuttu näkemään. Kantona kaskessa on kuitenkin Manchester City, jonka suoritustaso on samaa luokkaa.

Cityn ei tarvitse kuin voittaa kaikki jäljellä olevat ottelut ja se kruunataan mestariksi. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

City kohtaa loppukauden aikana vielä Tottenhamin, Manchester Unitedin, Burnleyn, Leicesterin ja Brightonin. Pahimpana haasteena voidaan pitää kahta ensiksi mainittua joukkuetta, jotka pelaavat ensi kauden Mestarien liigan paikoista. Myöskään muita joukkueita ei pidä aliarvioida, sillä Leicester pelaa Eurooppa-Liigan paikasta ja Brighton saattaa päätöskierroksella tarvita pisteitä sarjapaikkansa säilyttämiseksi.

Vaikka City pelaa aivan fantastista jalkapalloa ja on Poolin tavoin kulkenut viime aikoina voitosta voittoon, on todennäköistä, että City tulee jossain ottelussa menettämään vielä pisteitä. Etenkin ensi viikolla pelattavasta Manchesterin derbystä tulee todella mielenkiintoinen. United voi olla juuri se joukkue, joka ratkaisee mestaruustaiston Liverpoolin suuntaan. Näiden kahden seuran välisen vihan tietävät kaikki.

Molemmat joukkueet ansaitsivat mestaruuden, mutta valitettavasti vain toinen sen voi voittaa. Kruunataan kauden päätteeksi kumpi tahansa joukkueista mestariksi, on molemmille nostettava hattua. Näiden kahden seuran ansiosta Valioliigassa nähdään trillerimäinen loppukausi, jota ollaan vuosia odoteltu.