Advertisement

Näkökulma: Manchester Unitedin loppukausi pelkkää pelailua – Pochettino sisään ensi kesänä hinnalla millä hyvänsä

Manchester United ilmoitti tiistaina, että Jose Mourinho ei jatka seuran peräsimessä. Asia otettiin etenkin United-kannattajien keskuudessa ilolla vastaan – sitä pidettiin jopa aikaisena joululahjana.

Mutta kuka on seuraava Unitedin manageri?

Mourinhon valmennusryhmässä toiminut pelaajalegenda Michael Carrick ottaa vetovastuun toistaiseksi, mutta seura ilmoitti tiedottavansa 48 tunnin sisällä väliaikaisesta managerista. Voi toki olla, että Carrick saa tehtävässään jatkaa myös kahden vuorokauden päästä, mutta seuraan on huhuttu myös muita.


Entistä United-puolustajaa Laurent Blancia pidetään ykkössuosikkina seuran väliaikaismanageriksi. Blanc on manageroinut aiemmin urallaan Ranskan maajoukkuetta sekä PSG:tä. Ranskalaisvalmentajan lisäksi huhuissa seuraan on yhdistetty mm. Ryan Giggs, Ole Gunnar Solskjaer, Guus Hiddink sekä Antonio Conte.

Unitedin kannattajilla on myös oma suosikkinsa loppukauden manageriksi: Sir Alex Ferguson. 77 vuotta joulukuun lopussa täyttävän managerilegendan paluu on kuitenkin pelkkä märkä päiväuni.

Unitedin loppukausi on käytännössä enää pelkkää pelailua, sillä Mestarien liigaan oikeuttavalle neljännelle sijalle on matkaa jo 11 pistettä. Ero ei sinänsä kuulosta vielä mahdottomalta, mutta pienen laskutoimituksen jälkeen se on mahdoton. Neljänteen sijaan tullaan tällä kaudella tarvitsemaan noin 80 pistettä, joka tarkoittaisi sitä, että Unitedin olisi raavittava kauden lopuista otteluista 2.57 pistettä per ottelu. Viime kaudella neljänteen sijaan vaadittiin 75 pistettä, joka sekin vaatisi 2.33p/o. Pelkästään 75 pisteen saamiseen Unitedin olisi voitettava jäljellä olevasta 21 ottelusta 16 ja raavittava yksi tasapelipiste. Tuli manageriksi siis kuka tahansa, ei Unitedia tulla ensi kaudella näkemään Mestarien liigassa.

Juuri tuon takia seura hakeekin tällä hetkellä vain väliaikaista manageria, ja kiinnittää katseensa jo ensi kesään ja seuraavaan kauteen. Suurimpina suosikkeina uudeksi manageriksi ensi kesänä ovat Zinedine Zidane sekä Tottenhamia manageroiva Mauricio Pochettino.

Zidanea on jo pitkään huhuttu Manchester Unitediin Mourinhon korvaajaksi, mutta olisiko ranskalainen sittenkään oikea valinta?

Ranskalaismanageri pääsi melko valmiiseen pöytään Real Madridissa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että hän sai joukkueesta irti täyden potentiaalin ja teki hyvää työtä. Zidanella ei kuitenkaan ole kokemusta joukkueen rakentamisesta, eikä hänellä välttämättä riitä osaaminen Mourinhon jättämien raunioiden kasaamiseen.

ZZ olisi kuitenkin manageri jolla olisi auktoriteettia ja pelaajien kunnioitus, nykyisessä United-joukkueessakin on paljon pelaajia, jotka ovat nuorempana ihailleet Zidanen taituruutta pelikentillä television välityksellä.

Siitäkin huolimatta Pochettino olisi mitä parhain valinta. Tottenhamissa pienellä budjetilla hyvää työtä tehnyt argentiinalainen olisi juuri se, mitä United tarvitsee. Pochettino on osoittanut pystyvänsä kehittämään nuoria pelaajia, hän on kokenut, mutta samalla myös nuori ja nälkäinen manageri, jonka menestysvuodet ovat vasta edessäpäin.

Pochettino teki kuitenkin viiden vuoden jatkosopimuksen pohjoislontoolaisseuran kanssa toukokuussa, joten helpolla United ei argentiinalaista tule kilpailijaltaan naaraamaan.

BBC uutisoi kuitenkin tänään, että Unitedin toimitusjohtaja Ed Woodward on käynyt lukuisia keskusteluja argentiinalaisen kanssa ennen Mourinhon saamia potkuja. Myös United-legenda Gary Neville näkisi Pochettinon mielellään Unitedin peräsimessä.

”Olen nähnyt Tottenhamin toimintaa läheltä ja mielestäni hän olisi oiva valinta, Neville sanoi Sky Sportsille.

Unitedin on nyt mietittävä erittäin tarkkaan kenet he nimeävät seuraavaksi manageriksi. Fergusonin jälkeen kaikki kolme manageria – David Moyes, Louis Van Gaal ja Mourinho – ovat olleet enemmän tai vähemmän floppeja, joten neljänteen hutiin ei suurseuralla ole enää varaa.