Advertisement
" "

Näkökulma: Mestarien liigan kuolemanlohko osoittautui nimensä veroiseksi

Mestarien liigan C-lohko nimettiin kuolemanlohkoksi jo lohkoarvontojen jälkeen – ja syystä, olihan samassa lohkossa viime kauden finalisti Liverpool, Italian suurseura Napoli sekä Mestarien liigan voittajasuosikki PSG.

Lohko on myös ollut juuri niin mielenkiintoinen kuin odottaa sopi. Lohkossa on pelattu todella paljon ristiin ja oman mausteensa soppaan on tuonut lohkon lilliputti Crvena zvezda, joka on kotikentällään osoittautunut voittamattomaksi.

Neljän ottelukierroksen jälkeen koko kärkikolmikko on pisteen sisällä toisistaan. Lohkon jumbona oleva serbialaisjoukkue on vain kahden pisteen päässä jatkopaikoissa kiinni olevista Liverpoolista ja Napolista, joten heilläkin on vielä sanansa sanottavana.

Kaksi ottelukierrosta on siis vielä jäljellä ja mielenkiintoa riittää yllin kyllin. Seuraavalla kierroksella PSG kohtaa kotikentällään Liverpoolin, Napoli puolestaan saa vieraaksi Crvenan. Mikäli Liverpool ja Napoli voittaa omat ottelunsa, on jatkoon menijät selvillä.

Etenkin Napolin voittoa voidaan pitää erittäin todennäköisenä. Crvena on pelannut hurmoksessa kotiyleisön edessä, mutta vieraissa joukkueen todellinen taso on tullut hyvin esille. 6-1 -tappio PSG:lle sekä 4-0 -tappio Liverpoolia vastaan ei jätä jossitteluille sijaa.

PSG:n ja Liverpoolin välistä ottelua voidaan jo pitää jonkinasteisena kuolemanotteluna. PSG:n on otettava ottelusta vähintään piste, mikäli Napoli voittaa kotonaan Crvenan – ja kuten aiemmin todettu, se on hyvin todennäköistä. Pistekkään ei välttämättä riitä vaikka pariisilaiset hakisivat päätöskierroksella täydet kolme pistettä Serbiasta. Ainoastaan voitolla paletti pysyy PSG:n omissa käsissä.

Lohko on siis hyvin kimurantti ja eri vaihtoehtoja kunkin joukkueen jatkoon pääsyyn on lukuisia. Napolin tilanne on kenties paras helpoimman loppuohjelman kannalta. Joukkueelle riittää jatkopaikkaan voitto Liverpoolista, tai yhteensä neljä pistettä kahdesta jäljellä olevasta ottelusta. Liverpoolille riittää voitto PSG:stä, mikäli Crvena ei voita molempia pelejään. Myös neljällä pisteellä joukkue jatkaa varmuudella 16 parhaan joukkoon. PSG:n tilanne on hieman hankalampi. Molemmat pelit on voitettava, jotta muiden pelien tuloksista ei tarvitse välittää. Sama tilanne on myös Crvenalla, jonka jatkopaikkaan tuskin kukaan jaksaa kuitenkaan uskoa.

Lohko voidaan jo nyt julistaa yhdeksi Mestarien liiga historian mielenkiintoisimmaksi, kävi lohkon viimeisissä otteluissa miten tahansa. Kuolemanlohko osoittautui nimensä veroiseksi.

C-lohkon jäljellä olevat ottelut:

28.11 PSG-Liverpool

28.11 Napoli-Crvena zvezda

11.12 Liverpool-Napoli

11.12 Crvena zvezda-PSG

Tasapisteissä lohkosijoitukset ratkaistaan seuraavasti:

1. Joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet

2. Joukkueiden keskinäisten otteluiden maaliero

3. Joukkueiden keskinäisten otteluiden vierasmaalit

4. Joukkueiden kaikkien otteluiden maaliero

5. Joukkueiden kaikkien otteluiden tehdyt maalit