Advertisement

Näkökulma: Mestarien liigassa neljä mielenkiintoista ja tasaista lohkoa – muissa jatkopaikat voitaisiin jo jakaa

Kuva: TT, Daniel Cole

Mestarien liigan alkulohkot arvottiin torstai-iltana Monacossa.

Jo ennen arvontaa oli selvää, että vähintään yksi ”kuolemanlohko” tullaan näkemään, sillä kivenkovan ykköskorin lisäksi korit kaksi ja kolme vilisivät Euroopan huippuseuroja. Lopulta kuolemanlohkoja tuli kaksi – Lohko D sekä F.

D-lohkossa pelaavat Juventus, Atletico Madrid, Leverkusen sekä Lokomotiv Moskova. Lohkon suosikit ovat kaksi ensin mainittua, mutta Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen taistelee niin ikään paikasta neljännesvälieriin. Lokomotiv on helppo nimetä lohkon pisteautomaatiksi, mutta moskovalaisetkin voivat venyä yllätyksiin etenkin kotikentällään.

F-lohkossa pelaavat Barcelona, Dortmund, Inter ja Slavia Praha. Barcelona voittanee lohkon, mutta toisesta jatkopaikasta käydään tiukkaa vääntöä Dortmundin ja Interin välillä. Komeasti lohkovaiheeseen asti edenneen Slavian eurotaival katkeaa kuuden alkulohkon ottelun jälkeen.

Muita mielenkiintoisia lohkoja ovat G ja H.

G-lohkossa pelaavat Zenit, Benfica, Lyon ja RB Leipzig. Lohko on hyvin kimurantti ja suosikkia/suosikkeja on vaikea nimetä. Jokainen näistä joukkueista voi olla tyytyväinen arpaonneensa, sillä jokaisella on hyvä mahdollisuus edetä jatkopeleihin.

H-lohkossa pelaavat Chelsea, Ajax, Valencia ja Lille. Myös tämä lohko on ennakkoon hyvin tasainen. Jokainen joukkue heikkeni kesän siirtomarkkinoilla ja yksikään ei tule taistelemaan kilpailun voitosta. Chelsea on pienoinen suosikki lohkovoittajaksi, Lillen jatkohaaveet ovat puolestaan lohkon heikoimmat.

Käytänössä kaikissa muissa lohkoissa jatkopaikat voitaisiin jakaa jo tässä vaiheessa.

A-lohkossa pelaavat PSG, Real Madrid, Club Brugge ja Galatasaray. Ilman jättiyllätystä lohkosta neljännesvälieriin etenee PSG sekä Real.

B-lohkossa toisistaan mittaa ottavat Bayern Munchen, Tottenham, Olympiakos ja Crvena zvezda. Yllätyssaumat ovat niin minimaaliset, että kirkossa voitaisiin jo kuuluttaa Bayernin ja Tottenhamin neljännesvälieräpaikoista.

C-lohkon tulee voittamaan Manchester City. Lohkon toisesta jatkopaikasta taistelevat Shakhtar Donetsk sekä Atalanta. Dinamo Zagreb jäänee lohkojumboksi.

E-lohkossa pelaavat kilpailun hallitseva mestari Liverpool, Napoli, Salzburg sekä Genk. Liverpool marssii jatkoon lohkovoittajana, kakkossija menee kaiken järjen mukaan Napolille. Salzburg ja Jere Urosen edustama Genk taistelevat kolmossijasta, joka toisi paikan Eurooppa-Liigan jatkopeleihin.

Mestarien liigan ensimmäiset alkulohkon ottelut pelataan 17-18. syyskuuta.