Advertisement

Näkökulma: Mitä tapahtui Liverpoolille? – Mestaruus valumassa jälleen käsistä

Mitä? Missä? Milloin?

Liverpool-Arsenal, Anfield, 29. joulukuuta.

Kello on paikallista aikaa puoli kahdeksan. Riemu Anfieldilla on ylimmillään. Liverpool on juuri jyrännyt Arsenalin 5-1 -lukemin ja repinyt sarjajohtonsa yhdeksään pisteeseen. Laulut raikaavat ja kotiyleisöllä on hauskaa. Jurgen Klopp on saanut joukkueen sellaiseen hurmioon, että mikään ei voi enää pysäyttää joukkueen kulkua kohti valioliigamestaruutta. Vajaan viikon kuluttua edessä on vierasottelu Manchester Cityä vastaan, jossa mestaruustaistolle voitaisiin lyödä lopullinen niitti.

Arsenal ja City -otteluiden välissä vaihtui vuosi, ja niin myös tässä tarinassa luku.

Etihadilla pelatussa kärkiottelussa Manchester City nappasi trillerimäisten vaiheiden jälkeen 2-1 -kotivoiton, ja kavensi piste-eron neljään. Liverpoolin peliesitys Etihadilla oli tappiosta huolimatta kuitenkin mahtava, joten joukkue oli edelleen suurin suosikki mestariksi.

Kauden avaustappio valioliigaviheriöillä oli kuitenkin käännekohta. City-ottelun jälkeen Liverpool on ollut kaukana tasostaan, jolla se oli ennen Etihadin vierailua. Välillä on ollut vaikea uskoa, että kentällä on sama joukkue.

City-tappion jälkeen Liverpool onnistui kaivamaan niukat maalin voitot Brightonia ja Crystal Palacea vastaan, mutta kummassakaan ottelussa joukkueen pelaaminen ei vakuuttanut. Pistemenetykset olivat erittäin lähellä jo näissä otteluissa.

Viimeisimmässä kahdessa ottelussa Liverpool on menettänyt pisteitä jäätyään kahdesti tasapeliin. Leicesteriä ja West Hamia vastaan pelatuissa otteluissa on paljon yhtäläisyyksiä. Liverpool on johtanut kumpaakin ottelua ja päästänyt molemmissa takaiskut erikoistilanteista. Lisäksi se on hallinnut kenttätapahtumia mielin määrin, mutta maalipaikoille pääseminen on ollut todella vaikeaa.

Sanomattakin on selvää, että Liverpoolin on parannettava erikoistilannepuolustamistaan, mutta suurin huolinaihe, ja eniten ihmetystä herättävä seikka on se, mitä on tapahtunut joukkueen alati vaaralliselle hyökkäyspelille, joka piti vastustajan puolustajat varpaillaan otteluiden alusta loppuun saakka?

Liverpoolin hyökkäämisestä puuttuu tällä hetkellä monipuolisuus, sekä alkukaudesta nähty “raikkaus”. Hyökkäyspään maaliruiskut Sadio Mane ja Mohamed Salah ovat toki jatkaneet maalitehtailuaan myös viimeisimmissä otteluissa, mutta kummankin paras vire tuntuu silti kadonneen. Hyökkäystrion keskellä pelaava Roberto Firmino on ollut kuin varjo itsestään, eikä olisi suuri ihme, mikäli Divock Origi veisi brasilialaishyökkääjän avauskokoonpanopaikan.

Manchester City nousi keskiviikon Everton-voitolla jo tasapisteisiin Liverpoolin kanssa. Paniikkinappulaa ei vielä tarvitse painaa, mutta Kloppin on nopeasti saatava joukkue pelaamaan vastaavalla tavalla, miten se pelasi ennen vuodenvaihdetta.

Kausi on vielä pitkä, ja tarinan viimeinen luku on kirjoittamatta, mutta juuri tällä hetkellä Liverpool ei näytä mestarilta.