Advertisement

Näkökulma: Suomalaisittain mielenkiintoinen Mestaruussarja käynnistyy viikon päästä

Englannin Mestaruussarja käynnistyy ensi viikon perjantaina Readingin ja Derbyn välisellä ottelulla. Edessä on pitkästä aikaa suomalaisittain mielenkiintoinen kausi Mestaruussarjassa, sillä hyvällä tuurilla tositoimissa saatetaan nähdä jopa neljä suomalaista. Teemu Pukki siirtyi kesällä Norwichiin ja Anssi Jaakkola jatkaa taisteluaan peliajasta Readingin maalin suulla. Brentfordissa puolestaan nuori Marcus Forss yrittää tunkeutua seuran ykkösjoukkueeseen ja Niki Mäenpää on myös hyvin lähellä siirtoa Bristol Cityyn, jossa hän on antanut vakuuttavia näyttöjä viime viikot.

Teemu Pukki, Norwich

Huuhkajien ykköshyökkääjä päätti siirtyä neljän kauden jälkeen pois Tanskan Superliigasta ja Bröndbystä, jossa hän oli lähellä voittaa maan mestaruuden viime kaudella. Pukki osoitti sarjassa kykenevänsä tekemään runsaasti maaleja ja hyvät otteet huomioitiin myös muualla. Pukkia oltiin viemässä muun muassa Kreikkaan ja Saksaan, mutta Mestaruussarjan Norwich oli lopulta hyökkääjän valinta.


Norwichin manageri Daniel Farke pitää erityisesti suomalaisen nopeudesta ja monipuolisuudesta. Vaikka Pukki onkin erinomainen maalintekijä, häntä voidaan hyvin käyttää Norwichissa kymppipaikalla tai jopa laiturina managerin kommenttien mukaan.

Pukki iski harjoituskaudella pelaamissaan otteluissa kolme maalia uudelle seuralleen ja lisää maaleja on odotettavissa sarjan käynnistyessä. Norwich avaa kautensa ensi viikon lauantaina 4.8. vierasottelulla Birminghamia vastaan.

Anssi Jaakkola, Reading

Suomalaisvahti viihtyy Lontoon kupeessa ja joukkue tarjoaakin maalivahdille hyvät mahdollisuudet myös peliajan suhteen. Helppo tehtävä suomalaisella ei peliajan suhteen ole edessään, sillä viime kaudeksi hankittu Vito Mannone pitää toistaiseksi ykkösvahdin viittaa harteillaan. Viime kausi kuitenkin osoitti, ettei italialainen ole mikään sateentekijä ja Jaakkola pystyy pelaamaan illasta toiseen samalla tasolla Mannonen kanssa.

Jaakkola saa varmasti kauden mittaan oman mahdollisuutensa ja kun se mahdollisuus tulee, hänen on vain käytettävä se hyväkseen. Jaakkola on pelannut kahdessa harjoitusottelussa ja molemmissa otteet ovat olleet hyviä.

Reading avaa kauden kotiottelulla Derbyä vastaan. Ottelu avaa samalla myös koko Mestaruussarjakauden.

Kuva: IBL.se

Marcus Forss, Brentford

Nuori suomalainen on ollut ykkösjoukkueen mukana harjoituskaudella ja antanut päävalmentaja Dean Smithille vakuuttavia näyttöjä tekemällä pari maalia pelaamissaan harjoitusotteluissa. Murtautuminen ykkösjoukkueeseen on hyvin lähellä ja tapahtunee pian alkavan kauden aikana.

Brentford pelaa viimeisen harjoitusottelunsa Watfordia vastaan tänään ja mikäli Forss nähdään tuossa ottelussa mukana, tilanne näyttää suomalaisen kannalta erinomaiselta tulevaa kautta ajatellen.

Brentford avaa kautensa kotiottelulla Rotherham Unitedia vastaan ensi viikon lauantaina 4.8.

Niki Mäenpää

Mäenpää ei ole vielä Bristol Cityn pelaaja, mutta manageri Lee Johnson valmennustiimeineen on erittäin vakuuttunut suomalaisen kyvyistä. Johnsonin mukaan kyse on enää siitä, onko Mäenpää halukas siirtymään heille. Mäenpää vakuutti joukkueen harjoitusleirillä Marbellassa, jossa hän oli lähellä pelata nollapelin La Liga -seura Rayo Vallecanoa vastaan viime viikonloppuna.

Bristolin tämän hetken ykkösmaalivahtina toimii Frank Fielding, joka pelasi viime kaudella erinomaisesti. Fielding on kuitenkin sen tason maalivahti, että Mäenpää pystyy haastamaan tämän ykkösvahdin paikasta tosissaan, mikäli maalivahti jatkaa uraansa Bristolissa.

Bristol City avaa kautensa ensi lauantaina 4.8. kotiottelulla Nottingham Forestia vastaan.

Thomas Lam, Nottingham

Lam kuuluu Huuhkajien vakiopelaajistoon. Viime kausi meni pääosin lainalla Hollannissa FC Twentessä, joka lopulta putosi pääsarjasta pykälän alaspäin. Puolustajana ja keskikenttäpelaajana operoiva Lam on harjoitusotteluissa saanut vastuuta vaihtelevasti. Avauksessa suomalaista ei ole valitettavasti montaa kertaa nähty. Kausi on kuitenkin pitkä ja otteluita paljon. Mikäli Lamia ei lähetetä tällä kertaa lainalle, mahdollisuus peliaikaa tulee varmasti jossain vaiheessa.

Nottinghamin ensimmäinen ottelu on vierasottelu Bristolissa lauantaina.

Nähtäväksi jää, kuinka moni suomalainen lopulta pääsee pelaamaan Mestaruussarjassa, mutta ennusmerkit näyttävät hyviltä. Etenkin Pukin saapuminen sarjaan lisää sarjan kiinnostusta Suomessa entisestään.

Mestaruussarja on hyvin kovatasoinen sarja ja vaikka kyseessä ei olekaan pääsarja, ovat parhaat Mestaruussarjan joukkueet kovempia kuin monet joukkueet eurooppalaisissa pääsarjoissa. Lisäksi sarjan ehdoton helmi on Valioliigan tapaan sen tasaisuus. Yksittäisessä ottelussa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Ei ole siis väliä, ketä vastaan suomalaiset pääsevät kentälle, vastus on aina kova.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom