Advertisement

Näkökulma: Teemu Pukin penkkikomennukset voivat selittyä vain yhdellä asialla

Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki oli nimetty ennen koronataukoa joukkueensa jokaisessa valioliigaottelussa avauskokoonpanoon, mutta tauon jälkeen peliaika on pudonnut radikaalisti.

Seitsemässä koronatauon jälkeisessä valioliigaottelussa Pukki on nähty avauskokoonpanossa vain neljä kertaa, eikä suomalaishyökkääjä ole pelannut yhdessäkään ottelussa täysiä peliminuutteja.

Tiistaina Pukki istui jälleen vaihtopenkillä, kun Norwich kohtasi Chelsean Stamford Bridgellä. Kanarialintujen hyökkäyspelaaminen oli läpi ottelun täyttä kuraa, mutta siitäkin huolimatta Pukki pääsi kentälle vasta 79. peliminuutin kohdalla.

Okei, täytyy muistaa se tosiasia, että Norwichilla ei ollut ottelussa panosta. Ja se, että Pukki on tehnyt edellisen pelitilannemaalinsa seitsemän kuukautta sitten, 14. joulukuuta, joten ei suomalaishyökkääjällä pitäisikään olla varmaa paikkaa avauksessa. Norwichin hyökkäyskalusto on kuitenkin niin ohut, ettei seuralla ole heittää Pukin tilalle yhtä laadukasta pelaajaa. Chelsea-pelin ”huilin” vielä jotenkin ymmärtää, mutta aiempia ei niinkään, sillä seuralla oli vielä silloin teoreettiset mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen.

Norwich on tehnyt Valioliigassa tällä kaudella 26 maalia, joista Pukki on tehnyt peräti 11. Pukin osuus Norwichin tekemistä maaleista on 42,3%. Jos maalisyötöt [3] lasketaan mukaan, on Pukki ollut mukana 53.8% kaikista Norwichin maaleista.

Norwich-luotsi Daniel Farke penkitti silti Pukin tärkeissä kotiotteluissa Evertonia ja Brightonia vastaan, vaikka tiesi varmasti itsekin, ettei suomalaishyökkääjän tehoja pysty korvaamaan kukaan. Oliko pyyhe jo heitetty kehään sarjapaikan säilyttämisen suhteen? Kenties, mutta omaan nenään Pukin tilanne haiskahtaa vahvasti siltä, että siirto on edessä kesällä. Se selittäisi sen, miksi Pukin peliaika on jäänyt vähäiselle koronatauon jälkeen. Norwich ei halua ottaa riskiä, että Pukki loppukauden aikana loukkaantuisi, joka voisi vesittää siirron suurempiin ympyröihin.