Advertisement

Näkökulma: Wayne Rooneyn arvoa ei voi liikaa korostaa – satumaisen tarinan loppuhuipennus vielä näkemättä?

MLS-seura DC Unitedia tätä nykyä edustava Wayne Rooney on äitynyt hirmuvireeseen. Kesällä Pohjois-Amerikkaan siirtynyt englantilaishyökkääjä on nostanut omalla panoksellaan joukkueensa pohjamudista huipulle.

Kun 32-vuotias Rooney siirtyi heinäkuussa MLS:n jumbojoukkue DC Unitedin riveihin, tuskin kukaan edes haaveili joukkueen pääsystä pudotuspeleihin. Ero pudotuspeliviivan yläpuolelle oli toistakymmentä pistettä, ja DC Unitedin loppukauden piti olla lähinnä pelkkää pelailua. Toisin kuitenkin kävi – tai on käymässä, jätetään jinxaamiset tällä kertaa välistä.

DC United on tehnyt pienoisen ihmeen ja hilannut itsensä pudotuspeliviivan yläpuolelle, kun kaksi ottelukierrosta on jäljellä. Ero viivan alapuolella olevaan Montreal Impactiin – jossa pelaa muuten Suomen maajoukkuepuolustaja Jukka Raitala – on neljä pistettä.

Kaikesta tästä kiitos kuuluu Wayne Rooneylle. Seurajoukkuetasolla kaiken nähnyt ja voittanut hyökkääjä toi joukkueeseen voittamisen kulttuuria sekä johtajuutta – sekasortoisesta pelaajanipusta muovaantui joukkue isolla J:llä!

MLS-liigassa pelitahti on melkoisen kova. Rooney pelasi heinäkuun 15. päivä debyyttiottelunsa DC Unitedissa, viime yönä – vain kolme kuukautta myöhemmin – hän pelasi jo 18:nnen ottelunsa.

Näistä 18 ottelusta 11 on päättynyt voittoon, kolme tasapeliin ja neljä tappioon – yhteensä joukkue on kerännyt 36 pistettä, eli keskiarvolta tasan kaksi pistettä per peli. Ennen Rooneyn saapumista seuraan DC oli kerännyt 14 ottelusta vaivaiset 11 pistettä – pistekeskiarvon ollessa 0,78/ottelu.

Rooneyn arvoa joukkueelle ei voi korostaa liikaa. Jalkapallo on joukkuepeli, jossa harvemmin yksittäinen pelaaja pystyy muuttamaan koko joukkueen suuntaa – ainakaan ylöspäin. DC Unitedilla on vain taivas rajana. Juuri nyt tuntuu siltä, että satumaisen tarinan loppuhuipennus on vielä näkemättä…

Ai niin, Rooney muuten ratkaisi viime yön ottelun Torontoa vastaan fantastisella vapaapotkumaalillaan. Maali oli jo kauden kymmenes, maalisyöttöjä kasassa on seitsemän.