Advertisement

Neljä Manchester Cityn toipilasta palannut jo harjoituksiin

Manchester City on saamassa loukkaantumistuvalta huomattavaa vahvistusta kevään kiihtyvään mestaruustaisteluun. Neljä viime aikoina erinäisten vammojen vuoksi sivussa ollutta pelaajaa on palannut edustusjoukkueen harjoituksiin ja ovat mahdollisesti mukana jo ensi viikonloppuna, kun City kohtaa Valioliigassa putoamista vastaan taistelevan Fulhamin. Tähän joukkoon lukeutuvat Kevin De Bruyne, Benjamin Mendy, Fernandinho sekä John Stones.

De Bruynen alkukausi meni pitkälti pilalle polvivamman vuoksi. Belgialainen palasi kentille joulukuussa, mutta on jälleen ollut kolme viimeistä ottelua kaikissa kilpailuissa sivussa reisivamman takia. Mikäli De Bruyne onnistuu pääsemään huippuiskuun vielä loppukaudesta, tulee Cityn hyökkäyspeliin mukaan kuin täysin uusi elementti.

Myös Mendyn kausi on ollut todella rikkonainen ensin pienen jalkavamman ja sitten polvileikkauksen takia. Mendy tuli vaihdosta kentälle tammikuun FA Cupin ottelussa Burton Albionia vastaan ja on ollut kertaalleen penkillä keväällä myös Valioliigassa, mutta ei ole pelannut liigaottelua sitten marraskuun. Kunnossa ollessaan ranskalainen vasen pakki on ollut kuitenkin loistava: yhdeksässä liigaottelussa tällä kaudella on syntynyt peräti viisi maalisyöttöä.


Fernandinho on ollut sivussa helmikuusta lähtien lihasvamman vuoksi. Kunnossa ollessaan hän on ollut ensimmäisiä nimiä, jonka Pep Guardiola kirjoittaa avauskokoonpanoon ja elintärkeä tasapainottava elementti keskikentällä, joka antaa muille pelaajille lisää vapauksia hyökkäyssuuntaan.

Toppari John Stones on ollut puolestaan nivusvamman vuoksi sivussa kolme edellistä ottelua. Cityllä on kolme muutakin kovaa keskuspuolustajaa, mutta Stonesin lähestyvä paluu on silti oikein tervetullut uutinen joukkueelle.

Manchester City kohtaa maajoukkuetauon jälkeen ensimmäisessä ottelussaan Valioliigassa Fulhamin vieraissa. Ottelu pelataan lauantaina alkaen kello 14.30 Suomen aikaa.