Advertisement

Newcastle hankki Sveitsin maajoukkuetopparin

Sveitsin maajoukkueen keskuspuolustaja Fabian Schär siirtyy Deportivo La Corunasta Newcastle Unitediin. Koska Deportivo putosi viime kauden päätteeksi Espanjan pääsarjasta, oli Schärin ulosostohinta vain vaivaiset kolme miljoonaa puntaa, jonka Newcastle maksoi. Schär allekirjoitti Newcastlen kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen. Newcastle tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

“Olen erittäin iloinen saadessani olla täällä”, Schär kommentoi tuoreeltaan. “Tämä on minulle hyvin iso seura. Seuralla on paljon nimeä ja tämä on loistava mahdollisuus minulle.”

Schär kuvaili itseään Newcastlen sivuilla pallovarmaksi toppariksi, josta saattaa olla hyötyä myös hyökkäyspään erikoistilanteissa.

“En ole aivan tyypillinen puolustaja. Minä tietysti puolustan, mutta olen myös varsin hyvä pallollisena”, Schär jatkoi. “Tykkään pelata palloa ja haluan avata peliä alhaalta käsin. Uskon sen olevan myös vahvuuteni. Olen myös tehnyt joitain maaleja päällä – se voi myös olla vahvuus ja toivottavasti pääsen hyödyntämään sitä täällä. Toivottavasti pääsen harjoittelemaan seuran kanssa pian, odotan innolla kaikkea tulevaa.”

Schär on ainakin maajoukkueessa tehnyt toppariksi varsin mukavan määrän maaleja. 42 ottelussa Sveitsin paidassa on syntynyt seitsemän täysosumaa. Kotimaansa suurseura FC Baselista lähdettyään vuonna 2015 Schär on pelannut Deportivon lisäksi Saksassa Hoffenheimissa.

Myös Newcastlen manageri Rafa Benitez oli luonnollisesti tyytyväinen siirron toteutumisesta.

“Olen hyvin iloinen toivottaessani Fabianin tervetulleeksi Newcastleen”, Benitez riemuitsi. “Hän on maajoukkuepelaaja joka esiintyi hyvin MM-kisoissa ja on hyvin kokenut. Hän lisää kilpailua pelipaikallaan ja se on positiivinen asia tälle joukkueelle.”