Newcastle ja Wolves tasapeliin sunnuntai-illan avauskamppailussa

Kuva: TT, Ian Burn

Sunnuntaisen Valioliigapäivän ensimmäinen ottelu näki päivänvalon, kun Wolverhampton saapui Newcastlen vieraaksi St. James Parkille. Molemmilla joukkueilla oli suuri tarve pisteille ja se näkyi pelin intensiteetissä.

Ensimmäinen puoliaika meni Newcastlen komennossa. Nuori Allan Saint-Maximin oli pirteällä pelipäällä tuottaen paljon päänvaivaa Wolvesin puolustuslinjalle, mutta viimeiset ratkaisut ontuivat vielä ranskalaislaiturin osalta. Hyökkäyspään pelaajien epäonnistuessa maalinteossa, täytyi puolustuksen johtohahmojen nostaa profiiliaan hyökkäyspäässä. Newcastle siirtyikin 1-0 johtoon 37. peliminuutilla, kun Federico Fernandez toimitti pallon upealla keskityksellä etutolpan korville ja Jamaal Lascelles pyyhkäisi pallon voimalla Rui Patricion selän taakse.

Toisella puoliajalla tapahtui muutos, kun Wolverhampton sai paremmin pelistä kiinni. Wolves pääsi murtautumaan jatkuvasti oikean laidan kautta Adama Traoren ja Raul Jimenezin johdolla ja lopulta vyörytys palkittiin 73. minuutin kohdalla. Matt Dohertyn antama keskitys tuotti vaikeuksia Martin Dubravkalle ja Jonny lakaisi irtopallon pussiin Castle-maalivahdin jalkojen välistä. Lisämaaleja ei ottelussa nähty ja ainoa kiintoisa tilastomerkintä 1-1 tasoituksen jälkeen oli Sean Longstaffin ottama suora punainen kortti. Englantilaislupaus taklasi rumasti jalka ylhäällä Ruben Nevesiä ja näin ollen hän on sivussa kahdesta seuraavasta ottelusta pelikiellon takia.

Newcastle nousi pisteen turvin 17. sijalle, pois putoajan paikalta. Wolves taasen nousi tasaisessa sarjassa sijalle 11 ja joukkueella on sama piste-ero (4p) niin putoamisviivaan kuin Europaikkaan.