Advertisement

Newcastle saa vieraakseen ailahtelevan Liverpoolin

Ailahtelevasti kautensa aloittanut Liverpool matkustaa sunnuntaina Newcastlen vieraaksi. Sarjanousijan kausi on hieman tahmean alun jälkeen lähtenyt käyntiin kohtalaisen hyvin. Ennen viime kierroksen 1-0 tappiota Brightonin vieraana joukkue oli kolmen ottelun voittoputkessa. Newcastlen kauden ehdottomiin onnistujiin ovat kuuluneet kapteeni Jamaal Lascalles sekä keskikentän Matt Richie. Topparin paikalla pelaava Lascalles on onnistunut maalinteossa jo kahdesti kauden kuudessa pelatussa ottelussa. Richie on puolestaan kunnostautunut maalisyötöissä, joita skotlantilaiselta löytyy neljä kappaletta. Tämä oikeuttaa Valioliigan syöttöpörssissä sijaan kolme.

Liverpool pelasi viikolla Mestarien liigassa vierasottelun Spartak Moskovaa vastaan. Ottelu päättyi Liverpoolin suuresta painostuksesta huolimatta tasan 1-1. Valioliigassa joukkueen peliesitykset ovat myös ailahdelleet etenkin Sadio Manen pelikiellon aikana. Viime kierroksella joukkue palasi kuitenkin takaisin voittokantaan 2-3 voitollaan Leicesteristä. Manen paluun myötä Liverpoolin peli pääsee jälleen oikeuksiinsa, kun molemmilta laidoilta löytyy erittäin nopea ja vaarallinen hyökkääjä.

Joukkueet ovat pelanneet vastakkain Valioliigassa 44 kertaa ja kertaakaan näiden kahden joukkueen välinen ottelu ei ole päättynyt maalittomaan tasapeliin.

”Ottelu Liverpoolia vastaan on hyvin erityinen minulle, sillä vietin siellä monta vuotta managerina. Keskityn kuitenkin Newcastlen tekemiseen ja yritän tosissani voittaa ottelun” Newcastlen manageri Rafa Benitez kertoi ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

”Näin Newcastlen ja Brightonin välisen ottelun. Newcastle on hyvä ja laadukas joukkue ja he olivat tuossa ottelussa epäonnisia.” Jürgen Klopp puolestaan pohti ottelun alla.

Newcastlelta puuttuu ottelusta Paul Dummett sekä Massadio Haidara loukkaantumisten takia sekä Alexandar Mitrovic pelikiellon vuoksi. Liverpoolilla ei myöskään suuria poissaoloja ole, sillä ainoastaan Nathanial Clyne sekä Adam Lallana on merkitty ennen ottelua loukkaantuneeksi.