Advertisement

Newcastlella kiikarissa iso nimi penkin taakse!

Newcastle Unitedin managerina on heinäkuusta 2019 toiminut Steve Bruce, entinen puolustaja, jolla on pitkä CV myös penkin takaa. Konsensuksen mukaan hän on hoitanut leiviskänsä mallikkaasti Newcastlessa tällä kaudella. Putoamisuhalta vältyttiin kirkkaasti ja esimerkiksi tällä hetkellä raitapaidat liitävät viiden ottelun kuntopuntarissa kolmantena. Hihaan ovat tarttuneet kauden aikana myös voitot Chelseasta ja ManUsta.

Sky Sportsin mukaan tulevilla uusilla omistajilla on kuitenkin muuta mielessä. Iso pyörä on laitettu pyörimään pelaajahankintojen osalta, mutta myös valmennusosastolle tarvitaan ilmeisesti nimekkyyttä, sillä Saudi-Arabian valtion sijoitusrahasto on lähteiden mukaan iskenyt silmänsä nyt Mauricio Pochettinoon.

Pochettinon valmennushistoria on mielenkiintoinen. Hän on peliuransa jälkeen valmentanut Espanyolia, Southamptonia ja Tottenhamia. Spursissa pesti kesti pisimpään vuodesta 2014 aina vuoteen 2019 saakka. Tarkoitus oli tosin jatkaa puikoissa vielä pidempään, sillä sopimus oli vielä ensi kaudestakin. Marraskuussa 2019 argentiinalainen sai kuitenkin kenkää huonojen tulosten vuoksi. Tuohon asti tulokset olivat olleet hyviä, ja kaudella 2015-16 joukkue taisteli jopa mestaruudesta, mutta joutui taipumaan Leicesterille. Juuri Pochettinon alaisuudessa muun muassa Harry Kane ja Dele Alli tekivät läpimurtonsa.

Ajatus on mielenkiintoinen, mutta motiivi jää hieman epäselväksi. Kuten BBC:n asiantuntija kirjoitti: ”Viimeisten parin viikon aikana Brucen joukkue on tehnyt kahdeksan maalia kolmessa sarjapelissä keräten seitsemän pistettä. Se on tehnyt täysin selväksi, ettei ole putoamassa. Silti kuulet puhuttavan, kuinka Pochettino olisi parempi ruorissa. Se on oikeastaan naurettavaa. Bruce saa tuloksia ja todistaa kuinka hyvä manageri on erityisesti siinä, kuinka hän saa parhaan irti pelaajistaan”, Mark Lawrenson latasi.

Mitä mieltä sinä olet? Ota kantaa Vaihtopenkin Facebookissa!