Advertisement

Newcastlen läpimurtopelaaja Longstaff loppukauden sivussa

Newcastle Unitedin keskikenttäpelaaja Sean Longstaff on todennäköisesti loppukauden sivussa. Longstaff kärsi polvivamman viime viikonlopun Valioliiga-ottelussa West Hamia vastaan ja joutui tulemaan vaihtoon ottelun tauolla. Tarkempien tutkimuksien mukaan Longstaffin nivelsiteiden vaurio on sen verran vakava, että hän on mitä luultavimmin sivussa kesään asti. Newcastle tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

”Newcastle United voi vahvistaa, että keskikenttäpelaaja Sean Longstaff on todennäköisesti sivussa loput kaudesta 2018-19 polven nivelsidevamman vuoksi”, Newcastlen tiedotteessa kirjoitettiin.

21-vuotias Longstaff on Newcastlen oma kasvatti. Hän on viettänyt aiemmin aikaa lainalla Skotlannissa Kilmarnockin riveissä sekä Ykkösliigassa Blackpoolin paidassa. Tällä kaudella hän sai mahdollisuuden Newcastlen edustusjoukkueessa.


Debyyttinsä edustusjoukkueessa Longstaff teki Carabao Cupin toisen kierroksen tappiollisessa ottelussa Nottingham Forestia vastaan. Valioliigadebyytti oli luvassa tapaninpäivänä, kun Longstaff tuli vaihdosta kentälle 4-0 -tappiossa Liverpoolin vieraana.

Longstaff vakuutti kuitenkin manageri Rafa Benitezin siinä määrin, että tammikuusta lähtien hän on ollut ensimmäisiä nimiä avauskokoonpanossa. Ennen loukkaantumistaan Longstaff oli avauskokoonpanossa 11 peräkkäisessä Newcastlen ottelussa Valioliigassa sekä FA Cupissa. Hän muodosti Isaac Haydenin kanssa keskikentälle toimivan kaksikon, joka piti alkukauden avaajat Mohamed Diamen ja Jonjo Shelveyn sekä kesähankinta Ki Sung-yuengin penkin puolella. Nyt Longstaffin loukkaantumisen myötä ainakin yksi tuosta kolmikosta saa taas mahdollisuuden näyttää.

Newcastle on onnistunut kuromaan hieman eroa putoamisviivaan, mutta varmaa säilyminen Valioliigassa ei vielä missään nimessä ole. Kun kautta on jäljellä vielä yhdeksän kierrosta, on ero viimeisen putoajan paikalla olevaan Cardiff Cityyn kuusi pistettä.