Advertisement

Newcastlen Schär valmiina uuteen haasteeseen – “Maailman paras liiga”

Sveitsiläistoppari Fabian Schär siirtyi hiljattain Espanjan pääsarjasta pudonneesta Deportivo la Corunasta Valioliigaan ja Newcastle Unitedin riveihin. Vaikka Schärillä on kokemusta niin Espanjan kuin Saksankin pääsarjasta, on hänellä nyt edessä toistaiseksi suurin haasteensa. Schärin mielestä Valioliigaa parempaa jalkapallosarjaa ei maailmasta löydy.

“Valioliiga on maailman paras liiga, täällä on niin paljon hyviä pelaajia ja monta kovaa joukkuetta. Melkein kaikki voivat voittaa kenet tahansa ja sitä minä odotan innolla”, Schär totesi Sky Sportsin mukaan. “Kun täällä on upeita stadioneita ja paljon kannattajia, ensi kaudesta tulee fantastinen. Olen hyvin onnellinen että olen täällä. Englanti on maailman paras sarja.”

Schärin harjoituskauden alku on venähtänyt, koska hän on ollut MM-kisojen vuoksi hieman pidemmällä lomalla. Sarjakausi alkaa jo kahden viikon päästä ja Schärillä on vielä töitä edessä päästäkseen hyvään pelikuntoon.

“Tarvitsen vielä lisää harjoitusta ja hieman lisää valmistautumista koska kausi lähestyy nopeasti ja minun täytyy olla valmis kenties jo kahden viikon päästä. Odotan sitä hyvin innolla”, Schär jatkoi. “Minulla on ollut ehkä kaksi tai kolme harjoituskertaa uusien joukkuekavereideni kanssa ja yksi peli, joten tarvitsen lisää aikaa mutta olen jo huomannut että meillä on hyvä joukkue ja paljon laatua pelaajaryhmässä.”

Newcastlen kapteenina toimiva Jamaal Lascelles ja hänen viime kauden toppariparinsa Florian Lejeune jatkavat molemmat joukkueessa. Schär tulee kohtaamaan siis kovaa kilpailua peliajasta, eikä joukkueelle varmasti ole katastrofi mikäli sveitsiläinen ei ehdi pelikuntoon vielä aivan kauden ensimmäiseen peliin.