Advertisement

N’Golo Kanté on journalistien vuoden pelaaja

Ranskalainen N’Golo Kanté siirtyi viime kesän sensaatiomestaruuden jälkeen Leicesteristä Chelsean riveihin ja on jatkanut vähintäänkin samoja loistavia otteita myös Lontoon sinipaidoissa. Joukkuemenestyksen lisäksi miehelle on alkanut sadella myös henkilökohtaisia palkintoja. Viime kuussa Englannin ammattijalkapalloilijoiden yhdistys (PFA) nimesi Kantén vuoden pelaajaksi. Nyt myös jalkapallojournalistien yhdistys (FWA) on äänestänyt Kantén vuoden pelaajaksi.

Eniten kilpailua 340-henkisen äänestäjäkunnan joukossa Kanté sai seuratoveriltaan Eden Hazardilta. Kanté ja Hazard keräsivät yhdessä yli 65 prosenttia äänistä. Kolmanneksi äänestyksessä sijoittui Tottenhamin Dele Alli. Yllättävimpänä ylipäätään ääniä keränneiden joukossa oli sarjatasoa alempana pelaavan Brighton & Hove Albionin laituri Anthony Knockaert.

Kanté on lähellä nousta ensimmäiseksi kenttäpelaajaksi, joka voittaa Valioliigan peräkkäisinä kausina eri joukkueissa. Aiemmin tuossa on Valioliigan aikana onnistunut vain viime kaudella Leicesterissä ja sitä edellisellä Chelseassa juhlinut maalivahti Mark Schwarzer. Hänenkin saavutuksensa on sikäli kyseenalainen, että kakkosmaalivahtina hän ei kummassakaan pelannut vaadittuja viittä peliä saadakseen varsinaisen kultamitalin.

Chelsea varmistaa mestaruutensa voittamalla vähintään kaksi jäljellä olevasta neljästä ottelustaan. Ensimmäinen mahdollisuus on tänään illalla kotiottelussa Middlesbroughia vastaan.

”On suuri kunnia voittaa tämä palkinto”, N’Golo Kanté itse kommentoi Sky Sportsille. ”Chelseassa ja Valioliigassa pelaa niin monia upeita pelaajia, että FWA:n vuoden pelaajaksi nimeäminen on erittäin ylpeä hetki urallani.”

”N’Golo Kanté ei voisi enempää ansaita tätä englantilaisen jalkapallon arvostetuinta yksilöpalkintoa”, sanoi FWA:n puheenjohtaja Paddy Barclay. ”Joidenkin FWA:n jäsenien mielestä hän olisi ansainnut palkinnon jo viime vuonna, mutta Chelsean lähes katkeamaton huippuvire hänen seuranvaihtonsa jälkeen ei ole jättänyt paljon tilaa keskustelulle.”