Advertisement

N’Golo Kanté olisi Antonio Conten valinta Kultaisen pallon voittajaksi

Chelsean manageri Antonio Conte sanoo, että lontoolaisseuran keskikenttäpelaaja N’Golo Kanté olisi hänen valintansa maailman parhaalle miespuoliselle jalkapalloilijalle jaettavan FIFAn Ballon d’Or -palkinnon eli Kultaisen pallon voittajaksi. Conte kuitenkin myöntää, että Chelsean pelaajista palkinnon todennäköisempi voittaja tulevaisuudessa olisi Eden Hazard.

Real Madridin tähtipelaaja Cristiano Ronaldo voitti odotetusti palkinnon torstaina Pariisissa. Samalla Ronaldo nousi tilastoissa Barcelonan tähtipelaajan Lionel Messin rinnalle. Molemmat ovat voittaneet palkinnon nyt viisi kertaa uransa aikana.

Kanté oli äänestyksessä kahdeksantena. Hazard sijoittui puolestaan 18. sijalle. Conte uskoo, että Kantén kohtalona on jäädä ilman palkintoa myös tulevaisuudessa.

”Rehellisesti sanottuna en tiedä. voiko Kanté voittaa palkintoa elinaikanaan pelaajatyyppinsä vuoksi. Minulle hän on kuitenkin Ballon d’Orin voittaja. Jokaiselle valmentajalle Kantén täytyy olla voittaja”, Conte sanoo Sky Sportsin verkkosivuilla.

Conte uskoo, että Ronaldolla, Messillä ja Neymarilla on sisäinen halu pitää kiinni palkinnosta. Italialaismanageri arvelee, että Hazard on ainoa Chelsean pelaaja, joka voi realistisesti haastaa heidät maailman parhaan miesjalkapalloilijan tittelistä.

”Hazard on oikeantyyppinen pelaaja taistelemaan näitä jättiläisiä vastaan. Hänen täytyy yrittää tehdä se ja parantaa asemaansa äänestystaulukossa ensi vuonna”, Conte toteaa.

Conten mielestä absoluuttisilla huippupelaajilla on jatkuva nälkä pelata jokainen tilanne loppuun ja sen vuoksi he ovat niin erityisiä. Conte kutsuu ”pyhäksi tuleksi” pelaajan sisältä kumpuavaa halua voittaa jokainen ottelu ja viimeistellä runsaasti maaleja.

”Jokaisella meistä on sisällä tällainen ”pyhä tuli”, ja meidän täytyy löytää oikeat ratkaisut parantaaksemme sitä. Liekki voi olla iso tai pieni. Jos sinulla on liekkimeri, se tarkoittaa, että olet kuten Messi, Ronaldo tai Neymar.”, Conte kertoo.

Conten keskittyminen on tällä hetkellä lauantain Valioliigaottelussa, kun Chelsea matkustaa West Hamin vieraaksi Lontoon Olympiastadionille. Manageri uskoo, että lukuisat Lontoon derbyt tekevät niistä raskaampia Valioliigan pääkaupunkiseudun joukkueille.

”Tässä liigassa jokainen peli on erittäin raskas, mutta kahdeksasta kymmeneen derbyottelua kauden aikana ei ole yksinkertainen asia. Mielestäni se on vaikeampaa”, Conte kommentoi.