Advertisement

Nigel Pearson nimitetty Watfordin uudeksi manageriksi

Kuva: TT, Ed Sykes

Watfordin erotettua Quique Sanchez Floresin viime viikolla, huhut uusista ehdokkaista ovat jyllänneet monien vapaiden managerien ympärillä. Watford ilmoitti kuitenkin eilen, että uusista manageriehdokkaista on löydetty sopivin, Nigel Pearsonin tullessa herhiläisten peräsimeen kauden loppuun ulottuvalla sopimuksella.

Pearsonin edellinen Valioliigapesti oli 2015 Leicesterin managerina, kun hän siivitti ketut ennennäkemättömään suorittamiseen putoamiskamppailussa, joka päättyi Leicesterin säilymiseen. Kuitenkin Leicester erotti valmentajan Claudio Ranierin tieltä, joka lopulta johdatti joukkueen yllätysmestaruuteen. Englantilaismanagerilla on siis vaikuttavaa kokemusta säilymiskamppailusta Valioliigassa, joka helpotti Watfordin päätöstä palkata Pearson.

Watfordin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Scott Duxbury kommentoi valintaa ylistävin sanankääntein:

”Nigel on vaikuttava valmentaja ja hänellä on sellaista kokemusta ja menestystä, jolla uskomme olevan positiivista vaikutusta loppukauteemme.”

”On ollut nautinto kuunnella hänen puhuvan jalkapallosta niin suurella intohimolla. Hänen intonsa, organisointikykynsä sekä motivaationsa tulee olemaan tärkeässä osassa loppukauden otteiden parantamisessa.”

Väliaikaismanageri Hayden Mullins hoitaa viikonlopun Valioliigaottelun Crystal Palacea vastaan, jonka jälkeen Pearson tulee ottamaan täyden vastuun toiminnasta. Pearson on Leicesterin lisäksi toiminut Hullin, Derbyn, Southamptonin ja OH Leuvenin managerina aikaisemmin urallaan.