Advertisement

Norjalaisnuorukainen Valioliigan huippuseurojen kiikarissa – Manchester City ilmoittautunut mukaan kilpaan

Kuva: TT, Terje Pedersen

Tammikuun siirtomarkkinoiden kuumimpiin nimiin kuuluva Erling Braut Håland on herättänyt orastavaa kiinnostusta Valioliigan huippuseuroissa. Viimeisin kiinnostuksensa ilmaissut joukkue on Manchester City, joka etsii pitkäaikaista korvaajaehdokasta vanhentuvalle Sergio Agüerolle. Hålandin tuleva hintalappu siirtoikkunassa on Red Bull Salzburgin mukaan 100 miljoonan euron kieppeillä.

19-vuotias norjalaislupaus on noussut jalkapallomaailman tietoisuuteen tällä kaudella paukuttamalla 26 maalia 18 otteluun tällä kaudella itävaltalaisjoukkueen riveissä kaikissa kilpailuissa. Håland johtaa myös Mestareiden liigan maalipörssiä 7 täysosumallaan, joka on käsittämätön saavutus ottaen huomioon hänen joukkueensa tason.


Manchester City on Arsenalin ja Manchester Unitedin ohella kolmas Valioliigajoukkue, joka on ilmaissut kiinnostuksensa hyökkääjää kohtaan. Kuitenkin Cityllä on pienehkö etulyöntiasema, koska Hålandin isä Alf-Inge on pelannut taivaansinisten riveissä kolmen kauden ajan 2000-luvun alkupuolella. Kuitenkin suurta kiinnostusta Euroopan huippuseuroissa herättäneenä pelaajana, on hänen hankkimisensa varsin haastavaa. Hänen hintansa myöskin noussee, jos norjalainen jatkaa maalien mättämistä samaan tahtiin ennen tammikuun siirtoikkunaa.