Norwich ja Arsenal tasapeliin – Pukki katkaisi maalittoman putkensa Valioliigassa

Kuva: TT, Adam Davy

Sunnuntai-iltapäivän kiinnostavin kamppailu suomalaisittain nähtiin Carrow Roadilla, kun Teemu Pukin Norwich isännöi Arsenalia. Lähtökohdat ottelulle olivat mielenkiintoiset, Arsenalin pelatessa ensimmäisen ottelunsa Unai Emeryn potkujen jälkeen väliaikaismanageri Fredrik Ljungbergin alaisuudessa.

Ottelusta ei vauhtia uupunut ja ensimmäinen maali nähtiin Norwichin toimesta. Pukki katkaisi seitsemän pelin maalittoman jakson Valioliigakentillä 21. peliminuutilla, kun hänen laukauksensa upposi kimmokkeen kautta vastustamattomasti Bernt Lenon selän taakse. Maali oli Pukille kauden seitsemäs Valioliigassa.

Arsenal kuitenkin pääsi nopeasti peliin mukaan, kun kanarialintujen Christoph Zimmermann koski kädellään palloon omalla rangaistusalueella. Pierre-Emerick Aubameyang epäonnistui ensimmäisellä yrittämällään pilkulta, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen rangaistuspotku uusittiin, Norwichin pelaajien ollessa laukaisuhetkellä rangaistusalueen sisällä. Aubameyang ei erehtynyt toisella yrittämällään, vaan tasoitti pelin 1-1.

Kuitenkin Norwich rokotti vielä kerran juuri ennen puoliajalle siirtymistä. Englantilaislaituri Todd Cantwell viimeisteli kauniin vastahyökkäyksen verkkoon upealla sijoituksella kymmenestä metristä. Syötön 2-1 johtomaaliin tarjoili Onel Hernandez.

Toinen puoliaika jatkui Arsenalin painostaessa. Painostus palkittiin 57. minuutilla, kun Aubameyang pääsi siirtämään numerot 2-2 kulmapotkun jälkitilanteesta. Varmasti viiden metrin viivan kulmilta viimeistelty tasoitus oli Aubameyangin kauden kymmenes maali Valioliigassa. Ottelu jatkui vauhdikkaana ja Norwichilla oli jopa paremmat saumat naulata voittomaali taululle, mutta tolppaa lähemmäksi ei päästy. Näin pisteet jaettiin joukkueiden kesken.

Arsenalin voitoton putki Valioliigassa venyi jo kuuden pelin mittaiseksi ja joukkueen johtoportaalla on tärkeät viikot edessään, jotta kurssi saadaan käännettyä uuden managerin nimeämisen koittaessa. Norwichille piste oli positiivinen tulos, mutta harmittavasti täysi pistepotti jäi saamatta hyvästä ottelusta huolimatta. Arsenal on Valioliigassa 8. sijalla ja Norwichin kausi jatkuu vieläkin putoamisviivan alapuolella, kun joukkueen ollessa 19. sijalla.