Norwich tasapeliin Bournemouthin vieraana – Pukin maaliton putki Valioliigassa neljän ottelun mittaiseksi

Kuva: TT, Simon Dack

Lauantaisen Valioliigakierroksen suomalaisittain mielenkiintoisin kohtaaminen nähtiin klo 17 alkaneessa ottelussa, kun Teemu Pukin Norwich matkasi Bournemouthin vieraaksi Vitality Stadiumille. Ottelun odotusarvona oli, että kovana kotijoukkueena tunnettu Bournemouth möyhentäisi surkeassa vireessä olevan ja loukkaantumisista kärsivän Norwichin.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä ja ensimmäisen puoliajan vaarallisin tilanne nähtiin vasta 23. peliminuutilla, kun Dominic Solanke irtautui Kanarialintujen puolustukselta. Hänen vasemman jalan laukauksensa jäi hieman heikoksi ja loukkaantumisesta palannut Tim Krul klaarasi vaarallisen tilanteen upealla jalkatorjunnalla. Puoliaika jatkui vauhdikkaissa merkeissä, mutta tauolle siirrytiin 0-0 -tilanteessa.

Toisella puoliajalla Norwich pääsi enemmän pelin päälle ja vaarallisin tilanne siunaantui 67. peliminuutilla Teemu Pukille. Tiistaina Armenian verkkoon kaksi maalia mättänyt Pukki loi itselleen erinomaisen paikan boksin rajalle, mutta Aaron Ramsdale ylti nipin napin vasenta alakulmaa kohti suuntautuneen kovan laukauksen tielle. Pukki oli muutenkin hyvin aktiivinen toisella puoliajalla luoden monia puolittaisia maalipaikkoja, mutta ottelu päättyi lopulta 0-0 -tulokseen.

Kolmesta edellisestä ottelusta tappio niskassaan lähteneelle Norwichille tulos varmasti kelpaa ja esitys oli lupauksia herättävä tulevaisuutta ajatellen. Norwich on tasapelin jälkeen toiseksi viimeisenä seitsemällä pisteellä, mutta putoamisviiva on vain pisteen päässä. Bournemouth taasen säilytti asemiaan keskikastissa, sen ollessa 12 pisteellä 12. sijalla. Teemu Pukin maaliton vire Valioliigassa äityi neljän ottelun mittaiseksi ja upeasti alkukauden pelannut kotkalainen tarvitsee piristysruiskeen, jos Norwich haluaa taistella pisteistä ja säilymisestä Valioliigassa tällä kaudella. Pukin tehot kuluvalla kaudella on 6+2, joka oikeuttaa toistaiseksi maalipörssin neljänteen sijaan.