Advertisement

Norwichin ahdinko kasvaa – Pukki kentällä vain 25min

Lauantainen Valioliigakierros alkoi Pukki-Partylla, kun Brighton saapui Carrow Roadille Norwichin vieraaksi. Teemu Pukki ei kuitenkaan paljoa juhlinut, kun manageri Daniel Farke päästi suomalaistähden irti vastaa 65 minuutin pelin jälkeen. Ottelulla oli putoamiskamppailun kannalta iso merkitys. Brightonille pisteet tarkoittaisivat hetken helpotusta putoamispeikon puristuksesta, kun kanarialintujen tulisi tavoitella jokaisessa ottelussa täyttä pistepottia, jotta pieni mahdollisuus säilymiselle jäisi eloon.

Ensimmäinen puoliaika meni hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa, mutta Brighton rokotti vähäisistä paikoistaan huolimatta 25. peliminuutilla. Aaron Mooyn matalan keskitys tavoitti Leandro Trossardin, joka ohjasi pallon Norwich maalin takakulmaan. Maali oli ensimmäisen puoliajan ainoa, mutta kentän näkyvin hahmo oli Norwichin Onel Hernandez. Kuubalais-saksalaisen ruuti oli kuitenkin märkää neljästä laukaisuyrityksestä huolimatta.

Toinen puoliaika jatkui Norwichin hallitessa palloa, mutta huippumaalipaikoille ei ollut asiaa. Farke yritti saada vipinää Brightonin boksiin 65. minuutilla, kun kentälle vaihdettiin Pukin kanssa samaan aikaan hyökkääjä Anthony Idah sekä laituri Todd Cantwell. Tolppaa lähemmäs ei kuitenkaan päästy ja Brighton ryösti pisteet Norwichin kustannuksella.

Tappio tarkoitti Norwichin kannalta sitä, että viisi ottelua ennen sarjan loppua eroa putoamisviivaan on seitsemän pistettä. Ei missään nimessä mahdoton tehtävä, mutta Farken ryhmä ei ole tauon jälkeen ottanut yhtäkään pistettä pelaamistaan otteluista. Brighton taasen karkasi voitolla yhdeksän pisteen karkumatkalle putoajan paikalta.