Norwichin pelit Valioliigassa päättymässä – Leicester ja Chelsea kärsivät yllätystappiot

Valioliigassa pelattiin keskiviikkona neljä ottelua, joista suomalaisittain mielenkiintoisin kamppailu pelattiin Emiratesilla, jossa Arsenal kohtasi Teemu Pukin edustaman Norwichin.

Viime kierroksella vaihtopenkin puolelle jätetty Pukki palasi takaisin Norwichin avauskokoonpanoon, mutta se oli laiha lohtu, sillä Arsenal jyräsi Kanarialinnut kotikentällään maalein 4-0.

Emiratesilla pelattu ottelu ratkesi käytännössä jo avausjaksolla, kun Pierre-Emerick Aubameyang ja Granit Xhaka osuivat maalipuiden väliin. Isäntien murskajaiset jatkuivat vielä toisella jaksolla, kun Aubameyang osui toistamiseen ja ensimmäistä kertaa Arsenal-paidassa esiintynyt Cedric Soares sinetöi loppulukemiksi 4-0.

Arsenal nousi voittonsa myötä Valioliigassa sijalle seitsemän, mutta europelipaikkoihin on matkaa vielä kuusi pistettä. Norwichille tappio oli lähestulkoon viimeinen niitti. Kanarialinnut ovat jo seitsemän pistettä jäljessä putoamisviivan parempaa puolta, joten ensi kaudella joukkue hakee uutta nostetta Mestaruussarjasta.

Illan päätöskamppailuna nähtiin Lontoon derby, kun West Ham isännöi Chelseaa. Vierasjoukkue lähti otteluun selkeänä suosikkina, mutta isännät onnistuivat yllätämään isompansa maalein 3-2.

Avausjaksolla nähtiin kaksi maalia. Willian vei Chelsean johtoon rangaistuspotkusta, mutta lisäajalla West Hamin keskikenttämies Tomas Soucek toi isännät tasoihin.

David Moyesin miehistö sai toiselle jaksolle räjähtävän alun, kun Michail Antonio vei joukkueensa 2-1 -johtoon. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Willian onnistui kuitenkin toistamiseen ja toi vierasjoukkueen tasoihin.

Ottelun ratkaisu nähtiin minuutti ennen täyttä aikaa, kun vaihdosta kentälle tullut Andriy Yarmolenko teki isäntien voittomaalin. Chelsea ei saanut lopussa enää kunnollisia tekopaikkoja tasoitusmaaliin, joten West Ham nappasi sarjapaikkansa kannalta elintärkeät kolme sarjapistettä.

Illan muissa otteluissa Newcastle jyräsi Bournemouthin vieraskentällä maalein 4-1 ja Everton kaatoi kotikentällään Leicesterin 2-1 -lukemin.

Keskiviikko-illan tulokset olivat loistavat Manchester Unitedin ja Wolvesin kannalta, sillä kumpikin joukkue on enää kahden pisteen päässä Mestarien liiga -paikasta.