Advertisement
" "

Nousuvireinen Leicester isännöi sarjakärki Manchester Cityä

Päävalmentajavaihdoksen jälkeen otteitaan kohentanut Leicester saa tuoreen pääkäskijänsä Claude Puelin johdolla ensimmäisen jättihaasteensa, kun Manchester City vierailee King Power Stadiumilla. Leicester on pelannut Puelin alaisuudessa kaksi Valioliigaottelua, joista tuloksina on 2-0-kotivoitto Evertonista ja 2-2-vierastasapeli Stokesta.

Puelin mukaan Leicesterillä on harkittu, mutta kunnianhimoinen suunnitelma Manchester Cityn voittamiseksi.

”Pelaamme nyt kotona faniemme edessä. Voimme tehdä uskomattomia asioita. Tiedämme vastustajan ja olemme katsoneet heidän otteluitaan Valioliigassa ja Mestarien liigassa. Heillä on Englannin paras joukkue, mutta jokaisella vastustajalla on mahdollisuus”, Puel kommentoi otteluennakossa Leicesterin verkkosivuilla.

Manchester Cityn voittovireelle ei ole toistaiseksi löytynyt pysäyttäjää. Sarjakärjen saldo 11 Valioliigaottelusta on 10 voittoa ja yksi tasapeli. Pep Guardiolan joukot ovat mättäneet hurjat 38 osumaa, mikä on 15 enemmän kuin toiseksi eniten maaleja Valioliigassa tehneellä Manchester Unitedilla. Viimeinen voimannäyte Manchester Cityn hyökkäysosaamisesta nähtiin edellisellä kierroksella, kun joukkue voitti 3-1 Arsenalin.

Puelin mukaan Leicesterin täytyy pysyä keskittyneenä kentällä, näyttää positiivisuutta, eikä ainoastaan puolustaa. Ranskalaisvalmentaja odottaa jännittävää peliä, joka on valtava haaste ja mahdollisuus Leicesterille.

Puel kehuu myös Guardiolaa, joka on 56-vuotiaan ranskalaisen mielestä hieno ja fantastinen manageri.

”Hänen joukkueensa hallitsee palloa ja hyökkää vastaan hyvin. Vastassa on meille erilainen joukkue. He ovat paras joukkue Euroopassa tällä hetkellä. Tämä on mahdollisuus meille pelata hyvää jalkapalloa, esittää hyvä peli ja toivoakseni hakea hyvä tulos”, Puel kertoo.

Leicesteriltä ovat ottelusta loukkaantumisten vuoksi sivussa toppari Robert Huth, keskikenttäpelaaja Matty James ja mahdollisesti laitapuolustaja Ben Chilwell. Manchester Cityn ainoa varma poissaolija on pitkäaikaispotilas Benjamin Mendy. Toppari ja kapteeni Vincent Kompany lähestyy pelikuntoa.