Advertisement

Nyt se on varmaa: jalkapallon EM-kisat siirtyvät vuodella

Päätös tuskin ketään yllättää enää tässä vaiheessa, mutta virallinen varmistus on virallinen varmistus. UEFA vahvisti hätäkokouksessa jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailujen uusiksi päivämääriksi 11.6.-11.7.2021. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun jalkapallon EM-kisoja siirretään. Vaikutuksia muihin kilpailuihin ei ole vielä vahvistettu, mutta ilmeisesti ainakin naisten EM-kisat siirtyvät tämän myötä myös vuodella. Ne oli tarkoitus pelata juuri kesällä 21.

Liikkeellä oli jalkapallon EM:iä koskevia spekulaatioita toki heti, kun urheilussa alkoi myllertää, mutta esillä oli myös vaihtoehtoja, kuten kisojen pelaaminen joulun tienoilla. Emmeköhän voi kaikki myöntää, että vaikka siinä tapauksessa kisat olisivat siirtyneet vähemmän, olisi se ensinnäkin liian kaukana siitä kunnon jalkapallon arvokisatunnelmasta ja toiseksi tuottaisi se isoja ongelmia Euroopan futissarjojen kanssa.

Huuhkajien kannattajayhdistys pitää siirtouutista odotettuna. SMJK pystyy kaivamaan asiasta jopa positiivisen puolen: kisamatkojen järjestäminen oli sille uusi aluevaltaus, ja nyt kaikkeen on mahdollista valmistautua vuoden verran pidempään. Yhdistys palauttaa jo maksetuista kisamatkoista rahat, tai vaihtoehtoisesti fanit voivat jäädä odottamaan ensi kesää. UEFAlla on ottelulippujen kanssa sama käytäntö. Lentojen ja hotellien osalta sen sijaan on kunkin luonnollisesti itse tehtävä peruutukset.

Huuhkaja-faneille tämä tuntuu tietysti absurdilta kohtalon ivalta. Terveys on etusijalla, mutta se ei poista v#%&tusta.

Kiitos Twitter-tilille @lahtolaskenta, joka kiteyttää aika hyvin varmaan kaikkien fiilikset juuri nyt: