Advertisement

Nyt se on varmaa! Lionel Messi jättää Barcelonan – siirto Man Cityyn todennäköisin, myös PSG ja Inter vaihtoehtoja

FC Barcelona on vahvistanut tänään, että kuusi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi valittu argentiinalaishyökkääjä Lionel Messi on tehnyt päätöksen lähdöstään katalonialaisseurasta, jota hän on edustanut 13-vuotiaasta lähtien.

33-vuotiaan Messin sopimus Barcelonan kanssa umpeutuu vuoden kuluttua, kesällä 2021 ja hänen sopimukseensa on kirjattu 700 miljoonan euron ulosostohinta, mutta Messillä on sopimuksessaan myös purkuoptio, jonka hän on päättänyt käyttää. Tämä tarkoittaa sitä, että argentiinalaishyökkääjä on vapaa siirtymään ilman siirtokorvausta.

Messiä on viety jo useana vuotena Manchester Cityyn, jota valmentaa hänelle entuudestaan tuttu mies, Pep Guardiola. Nyt siirto näyttää ensimmäistä kertaa jopa todennäköiseltä, mutta maailman parhaan pelaajan perässä on lukuisia muitakin seuroja.

Yksi monista ehdokkaista on Inter, joka voisi värvätä Messin riveihinsä käyttäen Barcelonaan vahvasti huhuttua Lautaro Martinezia kaupassa hyödykseen. Inter-siirron toteutuessa Messi pääsisi jälleen taistelemaan liigamestaruudesta Cristiano Ronaldon kanssa.

Messiä on viety myös PSG:hen, jossa pelaa jo entuudestaan kaksi maailman huippuhyökkääjää, Neymar ja Kylian Mbappe. Villeimmissä huhuissa Messin lisäksi PSG:hen olisi siirtymässä myös Ronaldo, jolloin pariisilaisseuran riveissä päästäisiin näkemään Ronaldon ja Messin yhteispeliä.

Messi pelasi Barcelonassa yhteensä 731 ottelua, joissa hän teki 634 maalia ja antoi 285 maalisyöttöä. Argentiinalaishyökkääjä voitti Barcelona-vuosien aikana Espanjan La Liga -mestaruuden peräti kymmenen kertaa sekä neljästi Mestarien liigan.