Nyt se on varmaa! Norwich tippuu takaisin Mestaruussarjaan

Lauantainen Valioliigakierros lähti käyntiin kahden ottelun voimin. Suomalaisittain mielenkiintoisin ottelu käytiin Norwichin ja West Hamin välillä, jossa Teemu Pukin kanarialinnut pelasivat putoamisen varmistumista vastaan lähtökohdalla tulos tai ulos. Samaan aikaan ennen 35. pelikierrosta neljänneksi viimeisellä sijalla ollut Watford isännöi Newcastlea.

Norwichin todennäköiseltä näyttänyt putoaminen varmistuikin käytännössä alle tunnissa, kun Watfordin kanssa tasapisteissä ollut West Ham paineli 0-3 johtoon. Michail Antonio piti löysästi pelannutta Norwich puolustusta pilkkanaan viimeistelemällä hattutempun 54 minuuttiin. Antonio ei jättänyt kotijoukkueelle mitään jossiteltavaa, vaan kruunasi vielä 75. minuutin kohdalla päiväpuhteensa neljännellä osumalla. 0-4 loppulukemat olivat tylyä katseltavaa ja kanarialinnut saivat kokea putoamisen tunteen kunnon selkäsaunan saattelemana.

Toisessa ottelussa upeassa vireessä ollut Newcastle meni johtoon 23. peliminuutilla Dwight Gaylen sivalluksella. Putoamiskamppailussa taisteleva kotijoukkue käänsi kuitenkin pelin itselleen, kun kapteeni Troy Deeney osui toisella puoliajalla kahdesti rangaistuspotkusta. Voitto nosti Watfordin osakkeita säilymisen suhteen urakalla.

Näin ollen Norwichin ja Pukin taival Valioliigassa päättyi satavarmasti, vaikkakin putoaminen on näyttänyt varmalta jo pidemmän aikaa. West Hamin ja Watfordin voittaessa Norwichin ero ensimmäisen säilyjän paikkaan kasvoi 13:sta pisteeseen, kun kolme ottelukierrosta on jäljellä. Näin ollen Norwichin paluu Valioliigaviheriöille osoittautui vain pikaiseksi käynniksi parrasvaloissa.