Advertisement

Odotettu siirto sai vahvistuksen – Tottenham teki seurahistorian kalleimman pelaajahankintansa

Kuva: TT, Stephane Mahe

Tottenham on vahvistanut kesän – ja samalla myös päivän – toisen pelaajahankintansa. Lyonia viime kaudella edustanut keskikenttäpelaaja Tanguy Ndombele siirtyy Spursin riveihin peräti kuuden vuoden mittaisella sopimuksella.

22-vuotias Ndombele aloitti ammattilaisuransa Amiensin riveissä, ennen kuin hän siirtyi Lyonin riveihin lainasopimuksella elokuussa 2017. Vuoden mittaisen lainan jälkeen Lyon käytti lainasopimuksessa olleen osto-option kesällä 2018, joka oli 8 miljoonaa euroa.

Nuori ranskalaispelaaja ehti pelata ennen Spurs-siirtoaan Ranskan pääsarjassa – Ligue 1:ssä – yhteensä 96 ottelua, joissa hän teki kolme maalia ja antoi 16 maaliin johtanutta syöttöä.

Ndombele on tuttu näky myös Ranskan maajoukkuepaidasta, sillä hän on pelannut alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa kymmenen ottelua. Ranskan A-maajoukkueessa hän teki debyyttinsä lokakuussa 2018, ja on sittemmin pelannut yhteensä kuusi ottelua.

Lyon teki Ndombeleen kohdalla melkoiset profitit, sillä Spurs maksoi keskikenttäpelaajasta peräti 60 miljoonan euron siirtokorvauksen. Ranskalaispelaajasta tuli samalla Spursin seurahistorian kallein pelaajahankinta.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!