Advertisement

OGS:ää pyydettiin valitsemaan entinen ManU-pelaaja, jonka hän haluaisi nykyjoukkueeseen – valitsi kaksi, eikä kumpikaan heistä ollut Ronaldo

Usein hymyileväinen Ole Gunnar Solskjær on ManUn entinen pelaaja-, nykyinen valmentajalegenda. Häneltä kysyttiin, kenet entisistä punaisista hän ottaisi nykyjoukkueeseen, jos saisi valita. ”Tuo on epäreilua – saan valita vain yhden?”, hän ihmetteli. Lopulta hän otti kaksi: entiset pelikaverinsa Roy Keanen ja Paul Scholesin. Niistä Keane olisi se ykkösvaihtoehto, mutta Scholes ”tuotaisiin vaivihkaa takaoven kautta”.

Moni voisi kuvitella, että OGS valitsisi sitten kuitenkin Ronaldon, jonka kanssa hän niin ikään aikanaan myös pelasi. Hän kiertelee ja kaartelee Rollen nimen ympärillä. ”Onhan se toki epäreilua Cristiano Ronaldolle, joka on tietysti maailman paras pelaaja. Pelasin hänen kanssaan, joten haluaisin hänetkin joukkueeseeni – mutta Keane ja Scholes, mikä uskomaton keskikenttä!” valmentaja maalaili haastattelussa.

Erityisesti Solskjær oli innokas muistelemaan Mestarien liigan legendaarista finaalia 1999, jossa ManU kohtasi Bayern Münchenin. Juuri Solskjær oli se, joka tuikkasi lisäajalla 2-1-voittomaalin. Tuossa pelissä Keane ja Scholes eivät kuitenkaan pelanneet pelikiellon vuoksi.


”Emme edes ajatelleet heidän poissaoloaan, koska olimme varmoja kyvyistämme. Valmentajan oli silti tehtävä vaikea päätös peluuttaa Jesper Blomqvistia ja Ryan Giggsiä”, hän muistelee. OGS:n mukaan oli hyvä päätös tuoda myös Beckham keskelle tuohon peliin. Tuolloin joukkuetta koutsasi tietysti legendaarinen Sir Alex Ferguson.

”Jos pitäisi valita vain yksi, sanoisin Roy Keanen sen perusteella, miten hän vaikutti koko joukkueen pelaamiseen. Salakuljettaisin Scholesin kuitenkin takaovesta, jotta saisimme hänetkin”, valmentaja tiivistää ilkikurisesti.