Advertisement

Ole Gunnar Solskjaer kertoi syyn Donny van de Beekin vähäiseen peliaikaan

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjaer on saanut viime aikoina runsaasti kritiikkiä siitä, ettei hän ole peluuttanut joukkueen kesähankinta Donny van de Beekiä riittävästi.

23-vuotias keskikenttäpelaaja on nimetty Unitedin avauskokoonpanoon kahdesti Liigacupissa, mutta Valioliigassa ja Mestarien liigassa peliminuutteja on kertynyt tilille kuudessa ottelussa yhteensä vain 67.

Solskjaer selitti 40 miljoonan euron kesähankinnan vähäistä peliaikaa sillä, että hän haluaa antaa nuorelle hollantilaispelaajalle aikaa sopeutua uuteen ympäristöön. Norjalainen lisäsi, että Van de Beekille on luvassa peliaikaa lähitulevaisuudessa.


– Kun pelaajat tulevat uuteen joukkueeseen, uuteen liigaan, se vie aina aikaa sopeutua. Kun Donny on pelannut, hän on pelannut todella hyvin, Solskjaer sanoi.

– Se kertoo paljon joukkueen laadun syvyydestä, että meidän ei tarvitse käyttää häntä jokaisessa pelissä. Se kertoo kaiken myös tavoitteistamme.

– Teidän on tiedettävä se, että sinun ei tarvitse aloittaa kolmea ensimmäistä peliä ollaksesi erittäin tärkeä pelaaja joukkueessa.

– Donny tulee pelaamaan suuressa roolissa tänä vuonna. Hän tulee olemaan meille tärkeä, älä huolehdi siitä.

Solskjaer myös muistutti, että Van de Beekin lisäksi moni muukin nimekäs pelaaja istuu penkillä.

– Kausi on pitkä ja joukkueemme syvyys on nyt parempi. Viimeisimmässä ottelussa Donny, Nemanja [Matic] ja Paul [Pogba] aloittivat penkillä. He ovat kaikki kokeneita kansainvälisen tason jalkapalloilijoita. Se ei ole helppoa.

– Mutta meillä on niin paljon pelejä tällä kaudella ja heillä kaikilla on suuri rooli, kukaan ei voi pelata kaikkia pelejä.