Advertisement

Ole Gunnar Solskjaerilta yllätysvalinta – Jesse Lingardista Manchester Unitedin kapteeni

Kuva: TT, Valentyn Ogirenko

Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Jesse Lingard toimii tänään joukkueensa kapteenina, kun manchesterilaisjoukkue kohtaa Eurooppa-liigan vierasottelussa kazakstanilaisen Astanan.

Manchester United on varmistanut jo Eurooppa-liigan jatkopaikkansa ja matkusti ”merkityksettömään” vierasotteluun todella nuorella miehistöllä.

26-vuotias Lingard, joka on edustanut koko uransa Manchester Unitedia, on joukkueen toiseksi vanhin pelaaja. Ainoastaan konkarivahti Lee Grant, 36, on Kazakstaniin matkanneesta ryhmästä Lingardia vanhempi.

”Se on valtava kunnia [kantaa kapteeninnauhaa]. Sanoin kauden alussa, että haluaisin olla enemmän johtajatyyppinen henkilö kentällä ja sen ulkopuolella. Nyt on täydellinen aika näyttää se”, Lingard sanoi Manchester Unitedin verkkosivuilla.

Lingardin kauden alku on ollut surkea ja manchesterilaisseuran kannattajat ovat kritisoineet voimakkaasti englantilaispelaajan peliesityksiä. Lingard on pelannut tällä kaudella kaiken kaikkiaan 16 ottelua, joissa hän on kirjauttanut tililleen vain yhden maalisyötön.

Ole Gunnar Solskjaer kuitenkin pitää Lingardia tärkeänä osana joukkuetta, ja uskoo seuran oman kasvatin palaavan tasolleen.

”Hän on todella hyvä hahmo tässä ryhmässä. Hänellä on ollut haasteita viime kuukausina, mutta hän on nyt palaamassa tasolleen”, Solskjaer sanoi.

Astanan ja Manchester Unitedin välinen Eurooppa-liigan ottelu pelataan tänään kello 17.50 alkaen.

Betssonin Black Friday -tarjous! Lunasta 500% ensitalletusbonus!