Advertisement

OleIn vai OleOut? Näin Suomen ManU-fanit vastasivat

Manchester Unitedin umpisurkea peliesitys sunnuntaina Valioliigassa Arsenalia vastaan sai jatkoa keskiviikkona, kun joukkue hävisi Mestarien liigassa turkkilaisseura Basaksehirille. Ottelun jälkeen spekulaatiot Ole Gunnar Solskjaerin mahdollisista potkuista ovat käyneet kuumana, ja myös seuran kannattajat ovat asiaa pohtineet.

Manchester United Supporters Club Of Finland [MUSCOF], eli Suomen ManU-fanien Facebook-ryhmässä järjestettiin Basaksehir-ottelun jälkeen gallup siitä, tulisiko norjalaisluotsille antaa kenkää.

Ääniä on annettu hieman vajaa 200, jotka ovat jakautuneet hyvinkin tasaisesti. Tässä vaiheessa #OleIn on kuitenkin saanut enemmän kannatusta kuin #OleOut.


Solskjaerille tukensa ovat osoittaneet 110 kannattajaa ja potkujen kannalla on ollut 84 kannattajaa. Äänestysprosentit jakautuvat norjalaisluotsin jatkon hyväksi 56,7-43,3.

Vaikka potkujen kannalla on ollut vähemmistö, on lähes jokainen gallupin alle jätetty perustelu potkuja puoltava. Alta näet muutaman kommenttiosiosta poimitun kommentin.

– Ole saa jäädä, mutta johonkin toiseen tehtävään. Tasaisuutta ei ole, ei joukkuepelissä eikä yksilötasolla. Jos pelijärjestelmä olisi pelaajien takaraivossa, pelin taso ei heittelisi näin radikaalisti matsista toiseen. Edelleenkään matalalla puolustavia jengejä vastaan ei juuri murtautumismalleja, näissä matseissa pitää vaan toivoa pilkkua, Jussi kommentoi.

– Ei se yleensä vaihtamalla parane, mutta OGS:n suurin ongelma on, ettei tuossa pelissä vaikuta edelleenkään olevan mitään ideaa. En pysty noin kahden kauden perusteella vieläkään sanomaan, millaista futista Ole haluaisi joukkueen pelaavan? Eikä tuolla näy mitään toistuvia malleja tai ajatusta – ainoastaan reagointia vastustajan valintoihin ja puhdasta yksilötaitoa. Olin valmis katsomaan vielä tämän kauden antamaan ehkä yhden, tai jopa kaksi kautta enemmän aikaa kuin Ole olisi tekemisellään ansainnut, mutta pakko sanoa, että jos sijoitus ei Valioliigassa kohene, on lähdön oltava lähellä. En yllättyisi, jos Everton-matsi jäisi viimeiseksi peliksi. Toki pois kannattaa potkia vasta sitten, kun on joku järkevä vaihtoehto tulossa sisään. Eli jos olisin Woodward, niin tunnustelisin viimeistään nyt potentiaalisimpien vaihtoehtojen kiinnostusta ja antaisin OGS:lle ukaasin ”tulos tai ulos”-hengessä, Janne kommentoi.

– Turska troolariin ja takaisin vuonojen rannoille. Nyt riitti. Jos ei tolla materiaalilla saada luotua yhden yhtä paikkaa tämä tasoista joukkuetta vastaan, vaan neppaillaan palloa sivuttain hitaasti 35 metriä vastustajan maalista, niin jotain on pahasti vialla. Vastustaja tekee maalin, niin koko joukkueelle menee kusi sukkaan. Ala-arvoisinta paskaa koskaan, Nagendra kommentoi.