Olympiakos kotivoittoon – Burnleyllä iso vuori kiivettävänä kotiottelussaan

Olympiakos isännöi Eurooppa-liigassa Valioliigan Burnleyä. Pireuksessa Kreikassa pelattu ottelu oli ensimmäinen osa Eurooppa-liigan viimeiseltä karsintakierrokselta, joten ottelun merkitys oli molemmille suuri. Olympiakos on ollut karsinnoissa toistaiseksi erittäin vahva ja sama tahti jatkui myös englantilaisten isäntänä. Olympiakos otti 3-1 kotivoiton ja sai hyvät lähtökohdat viikon päästä pelattavaan vierasotteluun. Toisaalta Burnley onnistui tekemään tärkeän vierasmaalin, joten ottelupari on vielä täysin auki.

Burnleyn tehtävää vaikeuttaa se, että Ben Gibson ajettiin ottelusta ulos kahden keltaisen kortin myötä. Gibson ei näin ollen pelaa seuraavassa ottelussa Turf Moorilla.

Olympiakosin Konstantinos Fourtonis onnistui ottelussa kahdesti ja Andreas Buchalakis kerran. Toinen Fourtonisin maaleista syntyi rangaistuspotkusta. Burnleyn osumasta vastasi Chris Wood rangaistuspotkusta. Woodin laukaus oli Burnleyn ainoa maalia kohti suuntautunut laukaus. Vastaavasti Olympiakos pommitti maalinsuulle palannutta Tom Heatonia kuusi kertaa.

Burnleyn manageri Sean Dyche kritisoi kotijoukkueen pelaajien toimia pelaajatunnelissa ottelun puoliajalla.

”He odottivat tuomaria. Te kaikki näitte, että ottelun tunnelma toisella puoliajalla oli toisenlainen”, Dyche kertoi.

”Tapahtumat, jotka näin puoliajalla ja tuomarien ympärillä olleen sekavan tilanteen, jätti minut mietteliääksi.”

”Minulle kerrotaan jatkuvasti, että tuomareita pitää kunnioittaa omalla käytökselläsi.”