Advertisement

Onko Arsenalin pukuhuoneessa suuria ongelmia?

Kyteekö Arsenalissa pinnan alla jotain normaalista poikkeavaa? Tämän kaltaisia viitteitä on ainakin havaittavissa. Arsenalin pelaajat vaikuttaisivat olevan kypsiä seurasta pois haluavaan tähtipelaajaan Alexis Sancheziin. Sitä kuinka paha tilanne on oikeasti, on erittäin vaikea sanoa. Arsenalin pukukoppi ei ole kuitenkaan täydessä harmoniassa ja se on nähtävissä melko helposti. Sanchez on tehnyt erittäin tiettäväksi halunsa lähteä seurasta jo viime kesänä, mutta pelaajaa ei päästetty pois kesken sopimuskauden.

Sanchez otti viime maaliskuussa yhteen joukkueen varakapteenin Laurent Koscielnyn kanssa joukkueen harjoituskeskuksessa. Syyksi tähän kerrottiin varakapteenin tuohtumuksen siihen, että Sanchez olisi poistunut harjoituksista niiden ollessa vielä kesken. Pelaajan kerrottiin olevan erittäin pettynyt joukkueen esityksiin Bayern Münchenia vastaan pelattuihin Mestarien liiga-otteluihin, jotka päättyivät Arsenalin kannalta katastrofaalisesti. Sanchez hyllytettiin lopulta Liverpoolia vastaan pelatusta Valioliigaottelusta.

Viime kuussa Sanchezin kerrottiin olleen keskiössä pukukopissa sattuneessa yhteenotossa voitokkaan Burnley-ottelun jälkeen. Sanchez ratkaisi ottelun Arsenalille lisäajan rangaistuspotkullaan. Tämän yhteenoton jäljet olivat nähtävissä Arsenalin vierasvoitossa Crystal Palacea vastaan. Arsenal voitti ottelun 2-3 ja Sanchez iski Arsenalin kaksi viimeistä maalia. Näistä ensimmäisessä hänen kanssaan riensi juhlimaan vain neljä pelaajaa. Sanchezin reaktioista näki hänen olleen erittäin yllättynyt, kun juhliin hänen kanssaan ei yhtynyt koko joukkue. Toisessa maalissaan Sanchez sai mukaan lisää juhlijoita, jotka seurasivat Jack Wilsheren esimerkkiä. Wilshere juhli maalia Sanchezin kanssa annettuaan tälle uskomattoman syötön maaliin.

Burnley-ottelun tapahtumien taustojen kerrottiin olevan joukkueen muiden pelaajien kyllästyminen chileläisen eleisiin ja reaktioihin kentällä. Sanchez viittoo usein suurieleisesti pelaajia mukaan muun muassa prässäämään ja kun tukea ei tule, pelaaja viittilöi kentällä silminnähden turhautuneena muille pelaajille. Sanchez itse oli kertonut pukukopissa tarkoituksensa olleen vain motivoida joukkuetovereitaan. Joukkuetoverit hiljensivät kertoman mukaan Sanchezin kertomalla parhaan tavan tähän olevan rohkaiseminen.

Kuva: Alloverpress.fi

Sanchezilla on käynnissä viimeinen kausi nykyisestä sopimuksestaan ja on selvää, ettei pelaaja tule tekemään seuran kanssa uutta sopimusta luultavasti missään olosuhteissa. Tulehtuneet välit joukkuetovereiden kanssa ovat merkki siitä, että Arsenalin kannattajat voivat heittää hyvästit viimeisillekin mahdollisuuksille saada chileläinen jatkamaan seurassa myös tulevaisuudessa. Mahdollisuudet vaikuttivat tähän jo ennen kautta lähes olemattomilta, mutta tällä hetkellä niitä ei ole ollenkaan.

Siitä kannattaisiko joukkueen managerin Arsene Wengerin aiemmin tekemästään päätöksestä huolimatta myydä pelaaja tammikuussa, jotta joukkue saisi pelaajasta edes jonkin verran rahaa, voidaan olla monta mieltä.

Wenger uskoi pelaajan motivoituvan ammattilaisen tavoin pelaamaan seuralleen tosissaan viimeisen sopimusvuotensa aikana. Alkuvaikeuksien jälkeen ajoittain Sanchez on esittänyt erinomaisia otteita ja viimeisessä kahdessa ottelussa Liverpoolia ja Crystal Palacea vastaan hän on onnistunut maalinteossa kolmesti. Motivaatio näyttää jollain tasolla olevan huomattavasti parempi, kuin mitä se oli vielä loka-marraskuun vaihteessa.

Sen sijaan tulehtuneet välit joukkuetovereiden kanssa voi johtaa pitkällä tähtäimellä siihen, että Arsenalin kohtalaisesti mennyt ensimmäinen puolikas kaudesta kääntyy totaaliseen katastrofiin. Tällä hetkellä joukkue on jatkopeleissä Eurooppa-liigassa ja iskuetäisyydellä Valioliigassa neljän parhaan joukkoon pääsystä. Tämä olisi siinä mielessä seuralle tärkeä asia, että se mahdollistaisi joukkueelle paluun Mestarien liigaan ensi kaudeksi. Toki takaportti tuohon löytyy myös Eurooppa-liigastakin, mutta se vaatisi täydellisen loppukauden tuossa sarjassa, joka on osoittautumassa myös erittäin kovaksi sarjaksi pudotuspelien osalta.

Varmaa on se, ettei Arsenalilla ole nykyisessä tilanteessa varaa millekään ylimääräisille häiriötekijöille. Joukkueen on saatava pukukoppiharmonia palautetuksi, mikäli se haluaa olla neljän joukossa kauden päätteeksi. Tuo on jo itsestään ihan riittävän vaikea tavoite saavuttaa. Jotta Arsenalilla olisi edes teoreettiset mahdollisuudet tähän, joukkueen on oltava yhtenäinen, mitä se ei tällä hetkellä selvästikään ole.

Niin hyvä pelaaja kuin chileläinen on ja vaikka hän näyttäisi pelaavan tällä hetkellä hyvällä motivaatiolla, seuran olisi luultavasti paras päästää pelaaja menemään jo tammikuussa. Jäämistä puoltaa oikeastaan vain se, että joukkue tarvitsisi Sanchezin maaleja, mutta joukkueen yhtenäisyys on tärkeämpi asia yhteisen tavoitteen saavuttamisessa. Toki pelaajasta saisi näin myös hieman rahaa, mutta lähinnä joukkueen harmonian takia. Siihen onko Sanchez oikeassa ja muut väärässä ei ole oikeastaan edes merkitystä, sillä chileläinen on se pelaaja, joka lähtee joukkueesta viimeistään kesällä. Muut pelaajat sen sijaan pelaavat seurassa vielä ensi kaudellakin.