Advertisement

Oriol Romeu nauttii vastuustaan Southamptonissa

Viime kausina Valioliigan ylempään keskikastiin itsensä asemoinut Southampton on kivunnut tuloksellisesti ailahtelevan alkukauden jälkeen jälleen kohti tuttuja sijoituksia. Kymmenentenä 33 pisteellä majailevan joukkueen avainpalaseksi on kasvanut 25-vuotias keskikenttäpelaaja Oriol Romeu.

Aikaisemmin Barcelonaa ja Chelseaa sekä lainapesteillä Valenciaa ja Stuttgartia edustanut Romeu on nauttinut säännöllisestä vastuusta ja isosta roolista Southamptonissa. Espanjalaispelaaja on pelannut yhtä vaille kaikissa joukkueen kauden 27 Valioliigaottelusta. Chelseassa vastuu jäi vähäiseksi, ja viimeisellä kaudellaan 2015-2016 hän pääsi kentälle vain yhdeksässä ottelussa.

”Tämä on ollut todella hyväksi. Pelaaminen on jotakin, jota tarvitsin ja halusin, ja siirtyminen Southamptoniin on antanut minulle sitä.”, Romeu sanoo Daily Mailin haastattelussa.

Romeu oli Chelsean pelaaja viiden kauden ajan. Ajanjaksoon mahtui lainapestit Valenciaan ja Stuttgartiin. Valenciassa hän kärsi loukkaantumisista, mutta kaudella 2014-2015 Romeu pelasi 27 ottelua Stuttgartissa. Southamptonissa hän on kuitenkin ensimmäistä kertaa joukkueensa kiistattomia avainpelaajia.

”Olen aina taistellut tämän eteen ja tavoitellut tämän kaltaista kautta. Minulla on hyvät fiilikset pelaajana, enkä halua kadottaa niitä, vaan saada ne jatkumaan niin pitkään kuin mahdollista.”

Romeulla on ollut iso ruutu täytettävänä Southamptonin keskikentällä, sillä viime kaudella sarjan ehdottomaan parhaimmistoon pelipaikallaan kuulunut Viktor Wanyama siirtyi kauden jälkeen Tottenhamiin. Vastuu ei ole huimannut espanjalaispelurin päätä.

”Tunnen kunnioitusta. Olen tärkeä osa pukukoppia. Se on todella mukavaa, ja nautin siitä erittäin paljon.”