Advertisement
" "

Otteluennakko: Watford – Tottenham

Watford – Tottenham on neljännen Valioliigakierroksen kiinnostavin kamppailu, sillä siinä kohtaavat kauden kolmella voitolla aloittaneet joukkueet. Puhtaalla pelillä olevien joukkueiden määrä vähänee, mutta tänään kello 18 alkava kamppailu kertoo meille, väheneekö se kolmeen vai kahteen. Eiliset pelinsä klaaranneet Liverpool ja Chelsea heiluvat kärjessä kahdessatoista pisteessä ja siihen myös pyrkivät sekä Watford että Tottenham.

Molemmat joukkueet ovat päästäneet kaksi maalia, mutta Tottenham on osunut yhden maalin verran enemmän: kahdeksan. Tottenhamin esitys edellisessä ottelussaan Manchester Unitedin vieraana oli suhteellisen tyrmäävä: komea 0-3 vierasvoitto Old Traffordilta varmasti antaa uskoa entistä enemmän pelaajille.

Watfordille Tottenham on ollut vaikea vastus läpi historian, mutta erityisesti viime kausina Watfordin on ollut vaikea edes napata pistettä Spursilta. Viime kaudella Watford siinä onnistui joulukuun kotiottelussa, mutta keväällä sitten tilastoihin merkittiinkin tutumpi tappio. Herhiläiset palasivat Valioliigaan 2015-2016 kaudeksi, jonka jälkeen se tuntuu vakiinnuttaneen paikkansa turvallisesti Valioliigassa.  Tottenhamilta saadut pisteet eivät kuitenkaan ole auttaneet siinä työssä.

Merkittäviä uusia poissaoloja ei juurikaan ole kummallakaan joukkeella, vaikkakin Tottenhamin ykkösmaalivahdin pelaaminen on varsin epävarmaa. Hugo Lloris kärysi ratista, mutta selvisi siitä ilman julkisia sanktioita seuran puolelta. Nyt hän kuitenkin on  todennäköisesti sivussa reisivamman vuoksi.

Heung-min Sonin maajoukkuetehtävät päättyivät juhliin ja helpotukseen, sillä Aasian mestaruus irtosi hyvän taistelun jälkeen. Mestaruus tarkoitti Sonille vapautusta kahden vuoden asevelvollisuudesta, joten todennäköisesti Aasiasta Lontooseen pikku hiljaa palaava Son on helpottunut ja valmis taistelemaan avauksen paikasta tulikuumana esiintyneen Lucas Mouran kanssa.

Tottenham on materiaalinsa puolesta suosikki, mutta mikään kävely ottelu ei tule todellakaan tule olemaan, vaan herhiläiset taistelevat voitosta kapteeninsa Troy Deeneyn osoittaman esimerkin avulla.