Advertisement

Oxlade-Chamberlain siirtymässä Chelseaan

Chelsean manageri Antonio Conte on puhunut paljon lisähankintojen tarpeellisuudesta. Joukkueen ykköskokoonpano on rautaisen kova, mutta toisaalta etenkin keskikentällä materiaali on melko kapea. Nyt tuohon on tulossa kuitenkin helpotusta, kun The Guardianin mukaan Arsenal on hyväksynyt Chelsean tarjouksen Alex Oxlade-Chamberlainista.

Oxlade-Chamberlainilla on menossa viimeinen vuosi Arsenalin sopimuksestaan. Arsenal on tarjonnut miehelle jatkoa parannelluin ehdoin, mutta hän on puhunut avoimesti halustaan etsiä uusia haasteita. Tämä jättää Arsenalille mahdollisuudeksi rahastaa nyt tai riskeerata miehen lähtevän ilmaiseksi ensi kesänä. Lehtitietojen mukaan Chelsean tarjous olisi noin 35 miljoonaa puntaa, mikä kelpaa Arsenalille.

Conte näkee monipuolisen Oxlade-Chamberlainin varmasti vahvana haastajana Victor Mosesille oikean laitapelaajan roolissa, sekä mahdollisena vaihtoehtona myös keskikentän keskustan rooleihin. Viime kaudella Chelsea saattoi helpommin pelata kapealla materiaalilla ilman europelien tuomaa rasitusta, mutta nyt joukkue on mukana Mestarien liigassa joten leveyttä tarvitaan.

Oxlade-Chamberlain on parhaillaan Englannin maajoukkueen mukana ja hänen uskotaan suorittavan Chelsean lääkärintarkastuksen Englannin harjoituskeskuksessa. Hän saattaa olla yksi jopa kolmesta lähipäivinä Chelseaan siirtyvästä Englannin maajoukkuemiehestä, sillä joukkue on edelleen vahvasti niin ikään keskikentällä viihtyvien Leicesterin Danny Drinkwaterin ja Evertonin Ross Barkleyn perässä. Myös Contelle Juventuksen ajoilta tuttu Swansean espanjalaishyökkääjä Fernando Llorente on Chelsean kiinnostuksen kohteena.

Chelsealla ja muillakin Valioliigan seuroilla on vielä muutama päivä aikaa tehdä hankintoja ennen torstaina sulkeutuvaa siirtoikkunaa. Chelsean seuraava ottelu maaottelutauon jälkeen on 9. syyskuuta pelattava vieraspeli Leicesteriä vastaan.