Advertisement

Oxlade-Chamberlain sivuun MM-kisoista

Liverpoolin keskikenttäpelaajan Alex Oxlade-Chamberlainin eilisessä Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osaottelussa kärsimä vamma pitää miehen sivussa loppukauden. Oxlade-Chamberlain ei myöskään ehdi toipumaan pelikuntoon kesän MM-kisoihin mennessä. Liverpool tiedotti asiasta verkkosivuillaan tänään.

24-vuotias Oxlade-Chamberlain taklasi ottelun ensimmäisellä puoliajalla palloa pois AS Roman Aleksandar Kolarovilta ja väänsi tilanteessa polvensa. Liverpool ei vahvistanut tarkempia tietoja vamman vakavuudesta, mutta kertoi kyseessä olevan polven nivelsiteiden vamman joka on sen verran vakava, että MM-kisat tulevat Oxlade-Chamberlainin kannalta liian pian. Liverpoolin mukaan Oxlade-Chamberlain aloittaa kuitenkin välittömästi polven kuntoutuksen, joten leikkaushoitoa vaativasta vammasta tuskin sentään on kyse.

Viime kesän siirtoikkunan lopulla lähes 35 miljoonan punnan siirtosummalla Arsenalin Liverpooliin vaihtanut Oxlade-Chamberlain sai alkukaudesta paljon kritiikkiä otteistaan, mutta on parantanut kauden edetessä jatkuvasti. Valioliigassa Oxlade-Chamberlain on esiintynyt jokaisessa ottelussa, ollen vaihtelevasti joko avauskokoonpanossa tai tullen penkiltä sisään. 35 ottelussa maaleja on kertynyt kolme ja maaliin johtaneita syöttöjä peräti seitsemän.


Oxlade-Chamberlainille olisi varmasti ollut isoa roolia tarjolla myös Englannin keskikentällä kesän MM-kisoissa. 35 maaottelua pelannut Oxlade-Chamberlain oli avauskokoonpanossa Englannin molemmissa maaliskuun harjoitusotteluissa niin Hollantia kuin Italiaakin vastaan. Nyt sekä Liverpoolin Jürgen Kloppin että Englannin Gareth Southgaten täytyy keksiä muita vaihtoehtoja keskikentälleen.