Advertisement

Oxlade-Chamberlainin alku Liverpoolissa ollut karmaiseva – katso video!

Alex Oxlade-Chamberlainin Liverpool-ura on alkanut huonommin mitä olettaa sopi. Mies on ollut suoraan sanoen umpisurkea jokaisessa pelaamassaan ottelussa.

Eilen Liverpool kohtasi Carabao Cupin ottelussa Leicester Cityn. Englantilaislaituri pääsikin ottelussa ensimmäistä kertaa liverpoolilaisjoukkueen avauskokoonpanoon, mutta peliesityksen perusteella on vaikea uskoa, että Jurgen Klopp nimeää miestä ihan hetkeen uudestaan avaukseen. Liverpool tippui heti kättelyssä Cupista ulos häviten ottelun maalein 2-0.

Somekansa innoistuikin naureskelemaan pelin jälkeen Englannin maajoukkuemiehen surkuhupaisaa peliesitystä. Twitter täyttyi nopeasti ilkkuvista videopätkistä joihin oli kerätty mm. OX:n “huippuhetket”-ottelusta.


Oxlade-Chamberlain siirtyi Arsenalista Liverpooliin kesän siirtoikkunan viimeisenä päivänä 35 miljoonalla punnalla. Myös Chelsea oli miehestä kiinnostunut, mutta englantilainen päätti monien yllätykseksi valita kuitenkin liverpoolilaisseuran. OX kertoi valintansa taustalla olleen peliaika sekä pelipaikka.

Antonio Conte suosii 3-5-2 -taktiikkaa, josssa laiturit pelaavat niin sanottuina “wing-backkeina” eli koko laidasta huolehtivana hyökkäävänä puolustajana. Tästä ei OX innostunut ja Kloppin suosima 4-3-3 -taktiikka ja mahdollisuus pelata myös keskikentän keskellä houkutti enemmän.

Chelsean kannattajat ovatkin varmasti tällä hetkellä iloisia siitä ettei miestä kiinnostanut Conten alaisuudessa pelaaminen. Toisaalta lontoolaisjoukkueessa peliesitykset olisivat saattaneet olla aivan erilaiset.

Oxladen viimeiseksi otteluksi Arsenal-paidassa jäi vierailu Anfieldillä, kun miehen nykyinen seura Liverpool rökitti lontoolaisia peräti 4-0 -lukemin.

Siirron jälkeisistä peleistä löytyykin varsinainen tilastokummajainen, sillä Oxlade-Chamberlainin siirryttyä Liverpooliin ei joukkue ole voittanut vielä yhtään ottelua. Sen sijaan Arsene Wengerin manageroima Arsenal ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua.

Huono alku ja sitä seurannut kritiikki on syönyt varmasti Oxladen itseluottamusta, ja miehestä onkin tullut pienessä ajassa jo fanien “sylkykuppi”. 24-vuotiaalla laitahyökkääjällä on kuitenkin edellytykset paljon parempaan. Liverpoolin kannalta tärkeää onkin, että Jurgen Klopp alkaisi saamaan miehestä täyden potentiaalin irti.