Advertisement

Özilin tulevaisuus yhä hämärän peitossa – ”en välitä kritiikistä”

Mesut Özil on ollut kovan kritiikin alla, mutta väittää negatiivisen palautteen ainostaan vahvistavan. Keskustelut tulevaisuudesta Arsenalin paidassa saavat vielä odottaa.

”..kautta aikojen olen saanut osakseni niin kehuja kuin kritiikkiä, ja se on ainoastaan tehnyt minusta vahvemman.”

Arsene Wenger ja Arsenal on ollut kauden kuuma puheenaihe. Pohjois-Lontoon punapaidat ovat mitä luultavimmin jäämässä Mestarien liiga -pelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen. Tähtipelaajat Alexis Sanchez ja Mesut Özil sekä valmentajalegenda Wenger on saanut osakseen kovaa kritiikkiä, ja vaikka Arsenal onnistuikin viemään täyden pistepotin Manchester Unitedilta sunnuntain ottelussaan, joukkue on esittänyt todella ailahtelevia otteita.

Riippumatta siitä jääkö Wenger Arsenaliin vielä ensi kaudella vai ei, punapaitojen riveissä tullaan kesän aikana näkemään suuria muutoksia.

Arsenalin & Mesut Özilin kausi on aika ajoin ollut tuskaista katseltavaa. Kuva: Alloverpress.fi

”Tiedän mihin pystyn. Tilastoni näyttävät, että annan kaikkeni ja parhaani koko ajan.”

Saksalainen Mesut Özil on kauden aikana saanut kovaa kritiikkiä, muun muassa Sky Sportsin asiantuntija Jamie Redknappilta sekä Monday Night Fotballin Jamie Carragherilta. Carragher haukkui Sanchezia ja Öziliä ’häpeällisen huonoiksi’ Arsenalin kärsiessä 3-0 tappion Crystal Palacen vieraana. Redknapp puolestaan kuvaili Öziliä ’matkustajaksi’ joukkueen kömpiessä Tottenhamin vieraana toissa kierroksella.

Özil on vastannut kritiikilleen Sky Sportsin haastattelussa, ja väittääkin Zlatanin tapaan median ja kannattajien kritiikin ainoastaan motivoivan häntä kovempiin suorituksiin.

”Odotukset ovat aina kovat, joka useimmiten on positiivinen asia.”

”Tiedän mihin pystyn ja siksi kritiikki ei oikeastaan vaikuta minuun. Olen pelannut Real Madridissa, Saksan maajoukkueessa ja kautta aikojen olen saanut osakseni niin kehuja kuin kritiikkiä, ja se on ainoastaan tehnyt minusta vahvemman.”

Mesut Özil pelasi viime kaudella upeaa jalkapalloa ja kuului Valioliigan kiistattomaan parhaimmistoon. Tällä kaudella pelit ovat kritiikin mukaisesti ollut ailahtelevia, mutta saksalainen on kuitenkin tyytyväinen panostukseensa, ja sanoo tilastojen puhuvan puolestaan.

”On ihmisiä jotka tykkäävät minusta, ja niitä ketkä eivät, mutta en vaivaa päätäni heidän mielipiteidensä takia”

”He ovat oikeutettuja niihin, mutta tiedän mihin pystyn. Tilastoni näyttävät, että annan kaikkeni ja parhaani koko ajan.”

Özilin tilastollinen käyrä on kuitenkin kovassa laskussa viime kauteen verrattuna. Tällä Valioliigakaudella täysosumia on kertynyt seitsemän ja maaliin johtaneita syöttöjä kuusi kappaletta, kun viime kauden vastaava tilasto näytti kuutta maalia, mutta peräti 19 maaliin johtanutta syöttöä.

Saksalainen keskikenttätaituri ei taaskaan suostunut kommentoimaan tulevaisuudestaan Arsenalissa, ja sanoo keskittyvänsä olennaiseen, ja keskustelee jatkosopimuksesta vasta kauden päätyttyä.

Arsenalilla on vielä mahdollisuus palkintopallille kohdatessaan Chelsean FA Cupin finaalissa. Ottelu pelataan 27. päivä toukokuuta, kello 19:30 Suomen aikaan.