Advertisement

Päävalmentaja Claudio Ranieri erotettu Leicesteristä

Viime vuoden shokkimestaruuden itselleen haalinut Claudio Ranieri on erotettu Leicesterin päävalmentajan pestistä.

Leicester City ja Claudio Ranieri mullistivat viime kaudella modernia englantilaista jalkapalloa voittamalla mestaruuden vasten kaikkien odotuksia. Pienimuotoisen ihmekauden jälkeen Leicester City ei pystynyt ylläpitämään murto-osaakaan viime vuoden vireestään, ja majailee tällä hetkellä vain pisteen päässä pudotusrajasta. Tilasto, joka kertoo Leicesterin olevan ainoa joukkue Valioliigassa, joka ei ole onnistunut tekemään maaliakaan vuonna 2017 kuvaa hyvin Leicesterin umpisurkeaa kautta. Jos Leicester löytää itsensä kauden päätteeksi pudotusrajan väärältä puolelta, tulevat he olemaan ensimmäinen Valioliigasta karsittu hallitseva mestari sitten vuoden 1938.

Tieto italialaisvalmentajan erottamisesta tuli alle 24 tuntia Leicesterin hävittyä Sevillalle Mestareiden liigan ensimmäisen pudotuspelin ensimmäisen osaottelun numeroin 2-1. Erottaminen tuli kaikille pienoisena yllätyksenä, varsinkin koska seura ilmoitti vielä aiemmin tässä kuussa järkkymättömästä tuestaan italialaisvalmentajaa kohtaan.

Leicester Cityn sivuilla julkaistussa tiedotuksessa seura kehuu Ranieria, mutta painottavat Valioliigapaikkansa olevan vaarassa, ja että muutoksia on pakon edestä tehtävä.

”Hänen asemansa menestyksekkäimpänä Leicester City valmentajana kautta aikojen on selvää. Mutta kotimaiset tulokset kuluvan kauden aikana ovat laittaneet valioliigapaikkamme uhan alle.”¨

Apuvalmentaja Craig Shakespeare johtaa joukkoja Leicester City kohdatessa Liverpoolin viikonloppuna kotonaan.