Advertisement

”Painosti tuomareita” – Porton managerilta täyslaidallinen Guardiolalle Mestarien liiga -ottelun jälkimainingeissa

Porton manageri Sérgio Conceição ei ole tällä viikolla säästellyt sanojaan tylyttäessään Manchester Cityn legendaarista päävalmentajaa Pep Guardiolaa sen jälkeen, kun City voitti Porton Mestarien liigan lohkovaiheen avauskierroksella 3-1. Conceição on syyttänyt kollegaansa paitsi käytöstapojen puutteesta myös tuomareiden painostamisesta.

Portugalilaisvalmentaja kuvaili Guardiolaa muun muassa ”epämiellyttäväksi ja ikäväksi”. Ottelun aikana tunteet kuumenivat puolin ja toisin valmentajien huudellessa toisilleen kentän laidalla. City-luotsi tulistui erityisesti tilanteessa, jossa Raheem Sterling ja Pepe ottivat yhteen. Sterlingin mielestä portugalilaistoppari olisi ilmeisesti tahallaan astunut hänen jalkansa päälle. Ottelun jälkeen Guardiola syöksyi suoraan stadionin uumeniin sen sijaan, että olisi kätellyt Conceiçãon kanssa.

Mikä ehkäpä kaikista huomionarvoisinta, Porton puolelta syytettiin vastustajan manageria myös tuomarien painostamisesta. Jossain mielessä hän kuitenkin käänsi sen myös vahvuudeksi. ”Minun on opittava sama tapa, jolla hän painostaa tuomaristoa ja puhuu vastustajajoukkueen pelaajille. Olimme enkeleitä siihen verrattuna. Hän puhui maastamme rumilla sanoilla, ja asenne oli todella ikävä”, valmentaja lateli.

Hän myös puolusti oman maansa tuomareita ja sanoi, että enemmänkin ulkomaiden kenttien tuomareilla olisi opittavaa heiltä kuin toisin päin. Tulinen ottelupari kohtaa seuraavan kerran 1. joulukuuta.