Advertisement

Palacessa jatkaminen helppo päätös Zahalle

Wilfried Zaha oli yksi lukuisista pelaajista, jonka ympärillä pyöri vahvoja siirtohuhuja pitkin kesää. Tottenhamin kerrottiin olevan erittäin kiinnostunut hankkimaan hyökkääjän itselleen, ja myös saksalaisen Borussia Dortmundin kerrottiin olevan Zahan perässä.

Lopulta Zaha päätti kuitenkin sitoutua kasvattajaseuraansa Crystal Palaceen. Uusi viiden vuoden mittainen jatkosopimus antoi vahvan signaalin siitä, ettei mies ole ainakaan lähivuosina poistumassa mihinkään. Zaha totesi, että mietittyään asioita päätös pysyä Palacessa oli lopulta erittäin helppo.

“Minulla ei ollut mitään todellista kiirettä vaihtaa seuraa”, Zaha kertoi Sky Sportsin mukaan. “En sanonut koskaan mitään kaiken spekulaation keskellä, pidin vain pääni kylmänä ja jatkoin pelaamista ja mielestäni niin pitääkin tehdä. Tunnen oloni kotoisaksi täällä ja pelaan jalkapalloa säännöllisesti, nautin jalkapallosta joten päätös oli hyvin helppo.”

Zaha muutti neljävuotiaana synnyinmaastaan Norsunluurannikolta Croydoniin, aivan Crystal Palacen kotistadionin Selhurst Parkin lähistölle. Hänen perheensä asuu edelleen alueella mikä helpotti myös päätöstä.

“Miksi minun tosiaan pitäisi siirtyä? Mietin sitä ja totesin että miksen pysyisi täällä”, Zaha jatkoi. “Minä pelaan Valioliigassa, olen onnellinen ja olen lähellä perhettäni joten minulla ei oikeasti ollut syytä lähteä.”

25-vuotias Zaha on ehtinyt jo kokemaan suurseurankin siirryttyään tammikuussa 2013 Manchester Unitediin. Hän vietti kuitenkin aikaa lähinnä lainalla niin Crystal Palacessa kuin Cardiffissakin. Unitedin paidassa esiintymisiä Valioliigassa kertyi vain kaksi kappaletta. Hänen puheensa säännöllisestä jalkapallosta viittaavat siihen, että mahdollisen seuraavan siirron koittaessa tärkeintä on päästä profiilipelaajaksi myös uuteen seuraan.